Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:17 |
Kontrolka ładowania akumulatora świeci cały czas |
Autor |
Wiadomość |
RAF_74 [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Sty 2006, 08:41 Kontrolka ładowania akumulatora świeci cały czas
|
|
|
Na wstępie chciałem zaznaczyć że temat nie dotyczy Fiesty tylko Skody Favorit kolegi ale mam nadzieje, że pomożecie.
Kumpel zapożyczył sobie akumulator na kilka od jakiegos diesla - wiadomo - mocna bateria chyba 65, pojezdził kilka dni i zaczela mu swiecic kontrolka ładowania cały czas, a jak doda gazu to swieci jaśniej. Teraz zmienił akum. na własciwy do skody ale kontrolka swieci dalej. Ładowanie jest bo podczas pracy silnika odczepił klemę i silnik pracował dalej.
Co mogło sie stać i co tzreba by teraz zrobić no chyba ze mozna tak jezdzic ? ... |
|
|
|
 |
piotr_r
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.6D/54KM
Wiek: 52 Dołączył: 24 Sie 2005 Posty: 37 Skąd: ok. Kolbuszowej
|
Wysłany: 23 Sty 2006, 09:06
|
|
|
Temat był juz wielokrotnie poruszany - przeszukaj archiwum forum - przyczyn, które mogą to powodować jest wiele.
Jak dla mnie to sprawdziłbym napięcie ładowania na zaciskach akumulatora podczas pracy silnika - jeżeli jest w normie to przewód kontrolki ładowania ma przebicie do masy. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 23 Sty 2006, 18:35 Re: Kontrolka ładowania akumulatora świeci cały czas
|
|
|
RAF_74 napisał/a: | Ładowanie jest bo podczas pracy silnika odczepił klemę i silnik pracował dalej. | To brawa dla niego - miejmy nadzieję ze nie spalił sobie nic z elektroniki w aucie, ale można to porównac do tego iż na rozpędzonym aucie, wyjmujesz kluczyk ze stacyjki (wyłączasz zapłon) i stwierdzasz że silnik jest OK, bo auto dalej jedzie... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.