Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Pytanie o zabudowe pod Alpine
Autor Wiadomość
Cosworth
[Usunięty]

Wysłany: 24 Wrz 2008, 23:11   Pytanie o zabudowe pod Alpine

Potrzebuję info od kogoś kto ma lub miał do czynienia z podobnym sprzętem. Chcę zabudować samochód. Mam już radio, wybrałem Alpine serie CDA - 9812 RB ..., bagażnika nie chcę zabudowywać, nie chciał bym żadnej skrzyni kondensatora czy wzmacniacza, zależało by mi aby wszystko schować w seryjnych miejscach w drzwiach ewentualnie w tylnej półce no i tu stoje i kwiczę. Potrzebuję waszej opini co by fajnie grało pod tym radiem, co myślicie o osobno Lanzarach TWS cykaczach, czy o komplecie Hertzach HSK 165 w drzwi, czy te czy jakieś inne firmy, czy to pociągnie pod tym radiem czy wzmacniacz będzie konieczny no i jeszcze jedna kwestia, podobno całkowicie diametralnie zmienia się sytuacja jak wsadze głośniki w tylną półkę, jakie, co dają czy jest sens ? .

Podsumowując jakie głośniki 16,5 w drzwi, co z cykaczami, ( czy taki zestaw wystarczy) co z tylna półką i innymi dodatkami

PS. I jeszcze jedno, co do moich oczekiwań - powiem tak, nie oczekuję od tego zestawu że przy słuchaniu muzyki poznam czy wokalista danego zespołu miał kłopoty z płucami...Ma to być nie marketowy zestaw głośników pozwalający na w miarę miłe doznania odsłuchowe, co wy na to, jakie sugestie i opinie

Dzięki, Cosworth

Puff 
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wysłany: 25 Wrz 2008, 00:20   

Cosworth napisał/a:
podobno całkowicie diametralnie zmienia się sytuacja jak wsadze głośniki w tylną półkę, jakie, co dają czy jest sens ? .

To sobie odpuść, głośniki grają "w szybę" i taki z tego efekt...
Poza tym to swoje kosztuje - lepiej (powtarzając słowa ludzi, którzy w tym siedzą) kupić mniej głośników, zamontować tylko z przodu, ale za to porządne.

Co do głośników - znajdą się ludzie, co zaproponują, ja się nie wypowiadam.

Cosworth napisał/a:
PS. I jeszcze jedno, co do moich oczekiwań - powiem tak, nie oczekuję od tego zestawu że przy słuchaniu muzyki poznam czy wokalista danego zespołu miał kłopoty z płucami...

Żeby kupić taki zestaw to musiałbyś sprzedać swojego Fiestolota i robić pół roku na czarno w dilerce (przy sporym obrocie) - wtedy może byś na taki sprzęt nazbierał ;)

Wierny osiołek pochłania jedynie ;-))
:devil:

Cosworth
[Usunięty]

Wysłany: 26 Wrz 2008, 00:25   

Pufcio napisał/a:

To sobie odpuść, głośniki grają "w szybę" i taki z tego efekt...
Poza tym to swoje kosztuje - lepiej (powtarzając słowa ludzi, którzy w tym siedzą) kupić mniej głośników, zamontować tylko z przodu, ale za to porządne.

Co do głośników - znajdą się ludzie, co zaproponują, ja się nie wypowiadam.

No właśnie też spotkałem się z taka opinią że najpierw założyć dobry przód a tył zostawić. Boję się tylko że jak podłącze to radio pod seryjne głośniki z tyłu to mogę im zrobić krzywdę - no chyba że je wyciszę jeśli to wystarczy i nic im tym nie zrobię....

No i właśnie, jakie proponujecie głośniki w przód, znajdzie się ktoś co coś poleci ?

Puff 
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wysłany: 26 Wrz 2008, 14:34   

Cosworth napisał/a:
Boję się tylko że jak podłącze to radio pod seryjne głośniki z tyłu to mogę im zrobić krzywdę - no chyba że je wyciszę jeśli to wystarczy i nic im tym nie zrobię....

Niby czemu? Żadne radio nie da takiej mocy, żeby zniszczyć/uszkodzić głośnik... No chyba, że podłączysz pod to radio "pc speaker"... ;)

Wierny osiołek pochłania jedynie ;-))
:devil:

Cosworth
[Usunięty]

Wysłany: 26 Wrz 2008, 21:21   

Nie wiem cholera, moja wiedza w temacie nie jest za duża, z tego co wiem jeśli radio ma 4x60 to w rzeczywistości jest to jakieś 4x35 i wydawało mi sie ze jesli tak samo potraktuje głośniki z przodu które będą lepsze i ze spokojem dadzą radę to tył może być za słaby.

PS. Czy znacie jakieś forum Car Audio gdzie mógłbym uzupełnić braki w wiedzy i gdzie mogę liczyć na większą pomoc bo tu widzę że jakoś nikt pomysłu nie ma...

sulos 

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Krzysiek
Wysłany: 26 Wrz 2008, 21:27   

http://www.elektroda.pl/rtvforum/

sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
Belmondo barów mlecznych i stołówek przyzakładowych

Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe

W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
Chąda syfik 4gen :>

Cosworth
[Usunięty]

Wysłany: 29 Wrz 2008, 21:14   

wielkie dzięki :)