|
Pytanie o zabudowe pod Alpine |
Autor |
Wiadomość |
Cosworth [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Wrz 2008, 23:11 Pytanie o zabudowe pod Alpine
|
|
|
Potrzebuję info od kogoś kto ma lub miał do czynienia z podobnym sprzętem. Chcę zabudować samochód. Mam już radio, wybrałem Alpine serie CDA - 9812 RB ..., bagażnika nie chcę zabudowywać, nie chciał bym żadnej skrzyni kondensatora czy wzmacniacza, zależało by mi aby wszystko schować w seryjnych miejscach w drzwiach ewentualnie w tylnej półce no i tu stoje i kwiczę. Potrzebuję waszej opini co by fajnie grało pod tym radiem, co myślicie o osobno Lanzarach TWS cykaczach, czy o komplecie Hertzach HSK 165 w drzwi, czy te czy jakieś inne firmy, czy to pociągnie pod tym radiem czy wzmacniacz będzie konieczny no i jeszcze jedna kwestia, podobno całkowicie diametralnie zmienia się sytuacja jak wsadze głośniki w tylną półkę, jakie, co dają czy jest sens ? .
Podsumowując jakie głośniki 16,5 w drzwi, co z cykaczami, ( czy taki zestaw wystarczy) co z tylna półką i innymi dodatkami
PS. I jeszcze jedno, co do moich oczekiwań - powiem tak, nie oczekuję od tego zestawu że przy słuchaniu muzyki poznam czy wokalista danego zespołu miał kłopoty z płucami...Ma to być nie marketowy zestaw głośników pozwalający na w miarę miłe doznania odsłuchowe, co wy na to, jakie sugestie i opinie
Dzięki, Cosworth |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 25 Wrz 2008, 00:20
|
|
|
Cosworth napisał/a: | podobno całkowicie diametralnie zmienia się sytuacja jak wsadze głośniki w tylną półkę, jakie, co dają czy jest sens ? . |
To sobie odpuść, głośniki grają "w szybę" i taki z tego efekt...
Poza tym to swoje kosztuje - lepiej (powtarzając słowa ludzi, którzy w tym siedzą) kupić mniej głośników, zamontować tylko z przodu, ale za to porządne.
Co do głośników - znajdą się ludzie, co zaproponują, ja się nie wypowiadam.
Cosworth napisał/a: | PS. I jeszcze jedno, co do moich oczekiwań - powiem tak, nie oczekuję od tego zestawu że przy słuchaniu muzyki poznam czy wokalista danego zespołu miał kłopoty z płucami... |
Żeby kupić taki zestaw to musiałbyś sprzedać swojego Fiestolota i robić pół roku na czarno w dilerce (przy sporym obrocie) - wtedy może byś na taki sprzęt nazbierał |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Cosworth [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Wrz 2008, 00:25
|
|
|
Pufcio napisał/a: |
To sobie odpuść, głośniki grają "w szybę" i taki z tego efekt...
Poza tym to swoje kosztuje - lepiej (powtarzając słowa ludzi, którzy w tym siedzą) kupić mniej głośników, zamontować tylko z przodu, ale za to porządne.
Co do głośników - znajdą się ludzie, co zaproponują, ja się nie wypowiadam. |
No właśnie też spotkałem się z taka opinią że najpierw założyć dobry przód a tył zostawić. Boję się tylko że jak podłącze to radio pod seryjne głośniki z tyłu to mogę im zrobić krzywdę - no chyba że je wyciszę jeśli to wystarczy i nic im tym nie zrobię....
No i właśnie, jakie proponujecie głośniki w przód, znajdzie się ktoś co coś poleci ? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 26 Wrz 2008, 14:34
|
|
|
Cosworth napisał/a: | Boję się tylko że jak podłącze to radio pod seryjne głośniki z tyłu to mogę im zrobić krzywdę - no chyba że je wyciszę jeśli to wystarczy i nic im tym nie zrobię.... |
Niby czemu? Żadne radio nie da takiej mocy, żeby zniszczyć/uszkodzić głośnik... No chyba, że podłączysz pod to radio "pc speaker"... |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Cosworth [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Wrz 2008, 21:21
|
|
|
Nie wiem cholera, moja wiedza w temacie nie jest za duża, z tego co wiem jeśli radio ma 4x60 to w rzeczywistości jest to jakieś 4x35 i wydawało mi sie ze jesli tak samo potraktuje głośniki z przodu które będą lepsze i ze spokojem dadzą radę to tył może być za słaby.
PS. Czy znacie jakieś forum Car Audio gdzie mógłbym uzupełnić braki w wiedzy i gdzie mogę liczyć na większą pomoc bo tu widzę że jakoś nikt pomysłu nie ma... |
|
|
|
 |
sulos

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Krzysiek
Wiek: 27 Dołączył: 07 Wrz 2007 Posty: 547 Skąd: Statek miłości
|
Wysłany: 26 Wrz 2008, 21:27
|
|
|
http://www.elektroda.pl/rtvforum/ |
_________________ http://www.sulkov.pl
sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
Belmondo barów mlecznych i stołówek przyzakładowych
Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe
W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
Chąda syfik 4gen :> |
|
|
|
 |
Cosworth [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Wrz 2008, 21:14
|
|
|
wielkie dzięki |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|