Centralny zamek - Problemy z otwieraniem |
Autor |
Wiadomość |
mikrus
Model: Ford Fiesta Mk5`02
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 26 Sty 2018, 23:26 Centralny zamek - Problemy z otwieraniem
|
|
|
W mojej fieścinie zauważyłem ostatnio pewne problemy z otwieraniem samochodu z kluczyka (mam centralny zamek i kluczyk ma przyciski do otwierania samochodu, zamykania i otwierania bagażnika). Początkowo myślałem że to wina baterii ale po wymianie nic się nie zmieniło. Nadal jest tak że czasami zamiast otworzyć samochód z pilota muszę wsadzić kluczyk do zamka i otworzyć samochód. Co może być przyczyną takiej sytuacji? |
|
|
|
 |
modell1
Moderator
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 48 Dołączył: 21 Paź 2005 Posty: 1878 Skąd: Wągrowiec
|
Wysłany: 27 Sty 2018, 19:20
|
|
|
Na początek sprawdz czy kluczyk nadaje sygnały 😃 |
|
 |
frankez
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/69KM
|
Wysłany: 28 Sty 2018, 19:30
|
|
|
Miałem to samo , niestety sam nic nie zrobiłem zaniosłem do elektryka, który się zajmuje takimi rzeczami powiedział mi że wilgoć się dostała i takich rzeczy się nie naprawia ponieważ wymiana płytki w środku oraz zakodowanie to koszt z robocizną 80 zł , więc zapłaciłem i teraz działa aż miło.
A objawy były takie że np po zmianę baterii działa całe 4 godziny , i później już nie. znów nowa bateria aż przestał wogóle działać , pisałem temat o tym gdzieś tutaj |
|
|
|
 |
mikrus
Model: Ford Fiesta Mk5`02
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 9 Gru 2018, 19:41
|
|
|
Dzięki za ukierunkowanie. Za niedługo muszę i tak do mechanika się udać to poproszę aby to sprawdził. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.