1.1 gaźnik - szarpie przy przyspieszaniu |
Autor |
Wiadomość |
lobo1234
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: S
Silnik: 1.6Duratec/120KM
|
Wysłany: 18 Lis 2014, 21:35 1.1 gaźnik - szarpie przy przyspieszaniu
|
|
|
Witam mam problem z moją Fiestą, jest to Fiesta z 1993 roku w wersji laser z 55 konnym silnikiem gaźnikowym (Weber 2 V), otóż ten problem związany jest z poszarpywaniem samochodu podczas przyspieszania (2,3,4,5 bieg) rzadziej 1 bieg. Szarpanie to występuje na początku później w miarę zwiększania obrotów oraz dawki paliwa problem ten ustaje. Samochód nie posiada instalacji gazowej, regulacja gaźnika była robiona w czerwcu w serwisie Forda. Nie wiem czy to może być cewka ? Świece i Kable są nowe. Na zimnym silniku jest oki po przejechaniu parunastu km problem sie nasila. Proszę o ewentualne sugestie pozdrawiam:) |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 24 Lis 2014, 09:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
brewa7

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Aleksander
|
Wysłany: 21 Lis 2014, 15:53
|
|
|
a gaźnik był czyszczony przy regulacji i dane nowe dysze? Może z dyszą jest coś nie tak.
A tak w ogóle to czemu temat jest w elektryce, a nie w mechanice? |
_________________ Była: MK3
Jest: P206
 |
|
|
|
 |
lobo1234
|
Wysłany: 23 Lis 2014, 18:44
|
|
|
no wlaśnie napisalem w elektryce z uwagi na cewkę moze i nie jest to wlasciwe umieszczenie tematu:) co do dysz to nie byly wymieniane, regulacja dotyczyla tylko skladu mieszanki, samochod mam o 1998 roku nigdy wczesniej nie robilem nic z gaźnikiem raczej sama regulacja, ale objaw ten jest tylko na cieplym silniku na zimnym nawet bez zalaczonego ssania jest oki:) dzieki kolego za sugestie, a uwazasz ze cewka moze miec wplyw pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
marian

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: mariusz
Wiek: 43 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 183 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 24 Lis 2014, 13:33
|
|
|
A przed regulacją gaźnika też tak poszarpywało.Jakiej firmy maż przewody.Mi kiedyś na Janmorach też przerywała fiestka. |
_________________ nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem |
|
|
|
 |
lobo1234
|
Wysłany: 24 Lis 2014, 14:30
|
|
|
przed regulacją było tak samo, przewody i świece wymieniłem zeszłej jesieni na nowe - Boscha (kable + świece) i nic to nie dało, silnik na wolnych obrotach chodzi równo nie przerywa problem ten pojawia się podczas jazdy (pod obciążeniem ) i tylko na ciepłym silniku (np. hamowanie za skrecającym innym pojazdem, redukcja np. do dwójki, potem gaz - szarpnięcie trojka itd. ) Szarpniecie ustaje w miarę zwiększania się obrotów na danym biegu, sprawdze moze jeszcze te przewody i świece, dzieki kolego za odpowiedź pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.