|
dziwne wibracje |
Autor |
Wiadomość |
yuror
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 7 Wrz 2007, 11:12 dziwne wibracje
|
|
|
Witam i jeszcze raz Szanownych Bywalców proszę o poradę.
Kiedy autko pyrka sobie na wolnych obrotach, wcisnę sprzęgło i dam 1, czy2 to wszystko jest ok. :yyy: Przy 3 zaczynają się wibracje od skrzyni, które przenoszą się na całą Fiestusię. (sprzęgło wciśnięte cały czas) Przy 4 są mocniejsze a przy 5 boję się, że coś odleci.
Podczas jazdy problem nie występuje, chyba że jadąc na wysokim biegu wcisnę sprzęgło i trzymam wciśnięte to po chwili znów się zaczyna. Jeśli możecie mnie oświecić to będę wdzięczny bo nie wiem co jest grane. :yyy: |
|
|
|
 |
tomcio1600
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 7 Wrz 2007, 22:43
|
|
|
Z podobnym przypadkiem spotkalem sie przy pekajacych sloneczkach sprzegla. Ale nie jestem pewien czy to bedzie to. Dzialo sie to w najmniej spodziewanych momentach. W pozniejszej fazie auto czasami zachowywalo sie jak kangur ruszajac z miejsca. Trzesło cala buda i czasami bylo slychac bardzo glosne strzaly. |
_________________ Była: Fiesta 1.1i 50 KM 1994r 5d
Jest: Audi A4 1.8 125 PS 1995r sedan |
|
|
|
 |
yuror
Model: Ford Fiesta Mk3`91
|
Wysłany: 8 Wrz 2007, 12:44
|
|
|
No cóż, nic mi nie strzela, jeździ płynnie, nie szarpie i nie skacze. Ze sprzęgiełkiem trzeba delikatnie bo bierze bardzo nisko. Od chwili kiedy popuściłem na LPG ma nawet niezłe odejście przy spalaniu 9,3 po mieście. Pokochałem to autko i dlatego boli mnie, że coś jej dolega. Wcześniej tak nie było. Mogłem stojąc przy wciśniętym sprzęgle wrzucać wszystkie biegi i nic się nie trzęsło a teraz od trójki do piątki cała buda wibruje. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|