Wskażnik temperatury |
Autor |
Wiadomość |
marko366
Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: S
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 18 Cze 2018, 10:24 Wskażnik temperatury
|
|
|
Witam nie mogę znaleźć na komputerze w aucie jaka jest temperatura silnika. Wciskam przycisk jest spalnie idt ale nie ma temperatury. Jest tylko czerwona lampka. Fiesta 2012 1.2 86km. |
|
|
|
 |
barcik
Model: Ford Fiesta Mk7`16
Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Imię: Bartek
|
Wysłany: 18 Cze 2018, 15:51
|
|
|
Z tego co pokazuje internet, to wersja przed liftem nie miała.
Można tylko odblokować spalanie chwilowe, spalanie średnie, zasięg na zbiorniku itp |
_________________ Pozdrawiam
Barcik
"Zawsze bierz pod uwagę fakt, że możesz się mylić. "
Chrabąszcz zjada średnio  |
|
|
|
 |
Creep

Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Imię: Tomasz
|
Wysłany: 5 Lip 2018, 23:08
|
|
|
Jedyna opcja by mieć ten wskaźnik temperatury kwadratowy to wymiana licznika. Lub tańszy koszt jak ja mam
 |
|
|
|
 |
whirl
Model: Ford Fiesta Mk7`08
Wersja: Titanium
Imię: Paweł
|
Wysłany: 13 Lip 2018, 21:19
|
|
|
Creep napisał/a: | Jedyna opcja by mieć ten wskaźnik temperatury kwadratowy to wymiana licznika. Lub tańszy koszt jak ja mam
Obrazek |
Ile dałeś za ten wskaźnik? Jak to jest wpięte czy ciągnie informacje z obd2?
Ja lekkim zagotowaniu silnika zakupiłem ultragauge obd2. |
|
|
|
 |
Creep

|
Wysłany: 14 Lip 2018, 17:38
|
|
|
Wskaźnik 120 zł I podpięty jest pod specjalny kruciec z czujnikiem. Po prostu ucinasz przewód wstawiasz kruciec i tyle jedynie zabawy z podpinaniem i przeciąganiem przewodów. Sprawdzany z temperaturami forscan i jest różnica jakieś 5 stopni. No bez temperatury to masakra wolałem zapodać bo często się stoi w korkach i zero info jak z temperaturą |
|
|
|
 |
whirl
Model: Ford Fiesta Mk7`08
Wersja: Titanium
Imię: Paweł
|
Wysłany: 17 Lip 2018, 01:04
|
|
|
Creep napisał/a: | Sprawdzany z temperaturami forscan i jest różnica jakieś 5 stopni. |
Te pięć stopni to jest na plus czy minus? U mnie pokazuje 5 stopni niżej posługując się informacjami z obd2 porównując pomiar z termometrem na podczerwień na "rurze" z silnika.
Creep napisał/a: | No bez temperatury to masakra wolałem zapodać bo często się stoi w korkach i zero info jak z temperaturą |
Ja tak lekko zagotowałem w korku i o zgrozo jeszcze kontrolka temperatury się nie zapaliła Kierowca obok dał info że para idzie z okolic prawego koła i coś cieknie A winnym okazała się wtyczka od wentylatora która sama się wypięła/poluzowała. Jakby był jakiś wskaźnik to bym taką anomalię wcześniej wychwycił.
U mnie to tak wygląda:
 |
|
|
|
 |
Creep

|
Wysłany: 17 Lip 2018, 02:15
|
|
|
O widzę kolega z NS Wiesz co 4-5 na minus w porównaniu z ori temperaturą wiec nie jest źle a info jest o temperaturze. Fajnie sobie to wykminiłeś ważne , że zdaje egzamin |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.