|
Central nie zamyka i wyją koła z tyłu |
Autor |
Wiadomość |
czuczu1024
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Inna
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 30 Kwi 2014, 10:08 Central nie zamyka i wyją koła z tyłu
|
|
|
Witam,
Mam nadzieję, że bana nie dostanę za post 2 in 1.
Niedawno przywitałem się na forum i niestety na dwa pytanka nie mogę znaleźć odpowiedzi, albo źle szukam, albo nie ma.
Pytanie nr 1
Mam central z sterowaniem z pilota i zauważyłem, że nie zamyka drzwi od strony pasażera z przodu. Ale nie jest to raczej wina samego centralnego lecz mechaniki zamka gdyż dźwigienka otwierania drzwi jest lekko "wpuszczona", czyli nie na równi z drzwiami, ale wchodzi lekko w stronę otworu na palce. Gdy zamknę z kluczyka (słabo wyczuwalny moment zamknięcia) to central bez problemu otworzy, ale zamknąć nie ma siły, bo i kluczykiem trzeba trochę siły przyłożyć, więc mu się nie dziwię. Jest ktoś w stanie podpowiedzieć czy jest to kwestia sprężyny jakiejś, czy innego uszkodzenia? Jest może na forum fotka jak zdejmować tapicerkę drzwi aby zbyt wiele nie zepsuć, jeżeli nie ma to postaram się takie coś stworzyć na własnym przykładzie.
Pytanie nr 2
Wyją mi koła z tyłu. Podejrzewam łożyska, korzystając z forum odnalazłem jakie by trzeba było kupić. Chciałbym tylko zanim zamówię dwa komplety (bo jak wymieniać to lepiej całą oś) zweryfikować, że to na pewno łożyska. Widziałem, chy może np. wystarczy je jakoś lepiej skręcić.
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Jeżeli dokonałem jakiegoś dubla tematu to proszę nie tylko usunąć mój wątek i zapodać nr postu, który opisuje problem.
Wszystkim pomocnym weekendowe na start:):) |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Wersja: Fun
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 30 Kwi 2014, 10:23
|
|
|
Ad.2
Jak wyją to generalnie do wymiany, bo nawet jak były niedokręcone/za mocno dokręcone, to i tak się nadają do wymiany |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
czuczu1024
Wersja: Inna
Imię: Piotr
|
Wysłany: 30 Kwi 2014, 10:50
|
|
|
Racja, a jakiś magiczny patent na diagnozowanie czy to na pewno łożyska? |
|
|
|
 |
kuba87

Model: Inne auto
Wersja: Ambiente
Silnik: Inny
Imię: Jakub
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 3356 Skąd: Roskilde
|
Wysłany: 30 Kwi 2014, 12:27
|
|
|
unies koło do góry na lewarku i poruszaj nim góra-dół jesli jest luz i przy obracaniu słychac wycie to bezwzglednie do wymiany |
_________________ było 5 Ikserków, i 3 fiesty.
było łałdi w automacie, funwagen
był transit mk5 long na dokładkę
jest faketaxi w dizlu
jest dokurwiator D2Callya
jest transit blaszak z windą 2.4 tdczerwoneDI |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|