|
Przesunięty przez: Freeman 18 Kwi 2014, 22:46 |
[MK5] Siedzisko fotela kierowcy - mocowanie |
Autor |
Wiadomość |
SowaNaczelna
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 18 Kwi 2014, 22:32 [MK5] Siedzisko fotela kierowcy - mocowanie
|
|
|
Witam,
Zacznę w ten sposób. Jestem kobietą. Sporo w samochodzie zrobić umiem, ale nie mam żadnego wykształcenia technicznego, więc najczęściej polegam na najprostszych rzeczach. I sądzę, że poległam na czymś takim teraz, ale nie umiem znaleźć nigdzie na to odpowiedzi, więc pomyślałam, że może Wy, pasjonaci Fiesty, moglibyście mi podpowiedzieć..
Mam Fiestę z 00' 1,6 Zetec-S, wersja 3 drzwiowa. Dzisiaj podczas postoju (albo podczas jazdy, czy wysiadania - chociaż nie słyszałam żadnych odgłosów dochodzących z siedzenia nie wykluczam, że coś wtedy mogło się stać) "wypięła" się poduszka z fotela kierowcy. Nie airbag, tylko ta poduszka, na której się siada. Podczas jazdy uciążliwe w ogóle, podczas postoju czy wsiadania jednak.. inna rozmowa.
Wygląda to tak, że poduszka tego fotela wchodzi w dwa "zawiasy" (wystające śruby) jednak się w nich nie blokuje (czy ma? nie wiem, nie znalazłam nigdzie schematu, czy czegokolwiek). W samej poduszce od spodu mam jedynie dwie dziurki w blasze i wgłębienia w piance, w które te śruby wchodzą. Same śruby zaś są przymocowane do podstawy fotela, jednak są ruchome (w przód i w tył po łuku).
Teraz zaś przechodzimy do sedna: jak przymocować poduszkę do tych śrub, żeby się zaczepiły? Wystarczy nadziać na siebie i odchylić po łuku te śruby, żeby jakoś się zaczepiły, czy może coś tam się oderwało i zostaje jedynie kupno fotela? Próbowałam je przymocować odchylając te śruby, ale albo brak mi siły albo techniki, jeśli faktycznie takie jest rozwiązanie.
Czy ktoś wiedziałby, jak mi pomóc? |
Ostatnio zmieniony przez Freeman 18 Kwi 2014, 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
SowaNaczelna
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 18 Kwi 2014, 22:52
|
|
|
No tak.. skąd ja głupia kobieta miałam wiedzieć, żeby szukać poddziału o mechanice ogólnej nie dotyczącego silnika w dziale głównym dotyczącym silników Kajam się.. |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 19 Kwi 2014, 01:47
|
|
|
Mam mk5 i za Chiny Ludowe nie wiem o co kaman Czy koleżanka mogłaby wrzucić foto poglądowe? Nawet jeśli nikomu się to nie zepsuło, to może dałoby się zrobić identyczną fotę innemu fotelowi, żeby skonfrontować ew. różnice |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|