|
[MK4] Mały wyciek oleju z pod obudowy od zaworów |
Autor |
Wiadomość |
grucha0707
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 4 Sty 2012, 23:06 [MK4] Mały wyciek oleju z pod obudowy od zaworów
|
|
|
Od pewnego czasu mam zabrudzenia od oleju , nie znam sie zbytnio jeszcze na aucie bo mam je krótko ale tam są chyba zawory , tzn. mam brudne pod tą pokrywą gdzie jest napis "endura e" , czy po odkręceniu tej pokrywy nie napotkam sie na żadne niespodzianki ? Chodzi mi tylko o to czy uszczelke prosto wymienić samemu bo z taką pierdołą to nawet mi głupio jechać gdzieś do warsztatu. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 6 Sty 2012, 10:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 4 Sty 2012, 23:10
|
|
|
Prosto, odkręcasz to co przeszkadza do zdjęcia pokrywy, odkręcasz pokrywę, zdejmujesz starą uszczelkę, wycierasz do sucha miejsce kontaktu na głowicy i w deklu, w dekiel wkładasz nowa uszczelkę i z wyczuciem przykręcasz,,, nie za mocno bo pokrzywisz dekiel i wtedy dopiero zacznie przeciekać...
Sprawdź najpierw czy Ci się układ przewietrzania majonezem nie zawalił,,, bo jak się przytkał to może dlatego się olej pojawił,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
grucha0707
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 5 Sty 2012, 22:26
|
|
|
no to fajno że to taka prosta sprawa z tą uszczelką ale z mojej strony jeszcze takie małe pytanko gdzie jest ten układ przewietrzania żebym tam zerknął ? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|