ns8814
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Classic
Silnik: Inny
Wysłany: 17 Sie 2011, 19:34 [MK5] Demontaż silniczka wycieraczki tylniej
Witam
Przestała mi działać tylnia wycieraczka ... powoli sie psuła - raz się wlączała, a raz nie w końcu siadła całkiem i stoi na środku szyby tylniej i nie ruszy.
Tak więc pomyślałem, że zdemontuje i może wystarczy tam coś przeczyścic tylko ... a jak nie to pewnie nowy silniczek trzeba kupić ?
No ale zaczął się problem bo po odkręceniu 3 śrubek nie wiem gdzie i co trzyma tam na gorze a nie chce urwać tam nic... moze spiekło ? Co powinienem zrobić i czy to na pewno wina silniczka ? Ponizej zdjecia ....
Zaznaczam, że jestem kiepski w sprawach związanych z motoryzacją ... dziekuj za odpowiedz
Zaznaczam, że jestem kiepski w sprawach związanych z motoryzacją
to zawsze można zacząć od przeszukania forum bo o problemach z tylną wycieraczką jest pełno tematów, problem zazwyczaj ten sam co mk3 i mk4 i mk5 także poszukaj..
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna®