|
Drgaznie pedalu gazu na wysokich obrotach. |
Autor |
Wiadomość |
Fenris [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Wrz 2008, 07:49 Drgaznie pedalu gazu na wysokich obrotach.
|
|
|
Witam, od jakiegos juz czasu czytuje wasze forum, jest one dla mnie istna skarbnica wiedzy dzieki ktorej mi i mojej fiestce zyje sie duze lepiej, a co najwazniejsze zyjemy z soba w przyjazni
Niestety odkad pamietam w mojej fiescie 1,8D (1999 MK5) gdy nacisne pedal gazu (przyspieszam) przy obrotach okolo 3 tysiecy pedal gazu zaczyna nieprzyjemnie DRŻYĆ i przy okolo 3,5 moze troszke wiece przestaje. Jest to calkiem nieprzyjemne bo drzenie te nie ustepuje, a ciagla jazda predkoscia od 110-120 (okolice nieszczesnych 3-3,5 tys obrotow) jest bardzo nieprzyjemna i tym samym niemozliwa.
Macie jakies lekarstwo dla mojej Fiestki?
Ps. nie zwiazane z tematem
Z swojego doswiadczenia moge napisac ze przelacznik zespolony w MK5 i z tego co mysle to i w mk4 jesli zacznie sie chrzanic trzeba potraktowac go np WD40, u mnie pomoglo gdy nie mialem podswietlenia licznika i tylnich swiatel mijania - na forum tego nie doczytalem, wszyscy radzili wymiane.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 6 Wrz 2008, 09:51
|
|
|
Hehehe, prawdopodobnie trzaęsie się cały silnik i szarpię za linkę a Ty to czujesz pod nogą, tak więc sprawdź zawieszenie silnika. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 6 Wrz 2008, 10:26
|
|
|
niech ktoś wjedzie do auta a ty patrz pod mache... niech ten ktoś dodaje gazu a ty patrz co się dzieje z silnikiem... co prawda jak jedziesz to te drgania mogą być wyraźniejsze ale tak też powinieneś coś zobaczyć... |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
Tommur

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Tomek
|
Wysłany: 6 Wrz 2008, 20:30
|
|
|
Najlepiej sprawdzić poduchy silnika tak. Trzymasz wciśnięty pedał hamulca piętką. Palcami stópki dajesz lekko gazu i puszczasz... wciskasz... sprzęgło (na 1 biegu). Potem to samo na wstecznym. Jeśli masz urwaną którąś poduchę to piknie widać jak silniczek se wychodzi z auta |
_________________ Prędkość była dobra , tylko zakręt był za ciasny
Czarnula Tommura
Sędzia KJS, PPAiK i inne
FKP RACE&RALLY TEAM
Automobilklub Zachodniopomorski |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 7 Wrz 2008, 15:32
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Hehehe, prawdopodobnie trzaęsie się cały silnik i szarpię za linkę |
Kiedy przecież na pedale gazu jest potencjometr... |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 7 Wrz 2008, 15:56
|
|
|
No to po budzie drgania niesie, z drugiej strony skoro pedał to sprężynka i potencjometr nie ma możliwości żeby pedał drgał. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 7 Wrz 2008, 16:13
|
|
|
JoeMix napisał/a: | No to po budzie drgania niesie, z drugiej strony skoro pedał to sprężynka i potencjometr nie ma możliwości żeby pedał drgał. |
Pedału nie rozbierałem, ale istnieje opcja, że coś nie jest dokręcone i wpada w rezonans... |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|