|
Gaźnik - uszczelki |
Autor |
Wiadomość |
zebro78

Model: Ford Fiesta Mk5`99
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Robert
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 15:25 Gaźnik - uszczelki
|
|
|
Po zatankowaniu paliwa na renomowanej stacji ( nie będę jej tu reklamował ) moja Fiesta odmówiła posłuszeństwa. Problemem okazał się zasyfiony gaźnik, który zdemontowałem przeczyściłem i przedmuchałem sprężonym powietrzem. Po zamontowaniu Fiestka odżyła Mam tylko jeden problem. Stare uszczelki nie wytrzymały demontażu i musiałem wsadzić nowe. Jako, że nie miałem nowych na wzór zrobiłem sobie tymczasowo tekturowe Pytanie: gdzie można dostać uszczelki do takiego gaźnika , bo u mnie w sklepach motoryzacyjnych nie można dostać. Ewentualnie z jakiego materiału można by sobie dorobić i wyciąć samemu?? |
_________________ Motto Żebrusia :
Dobry sex to taki , po którym nawet sąsiedzi idą na papierosa |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
Silnik: Inny
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 19:45 Re: Gaźnik - uszczelki
|
|
|
zebro78 napisał/a: | ) Pytanie: gdzie można dostać uszczelki do takiego gaźnika |
jeżeli pytasz o taki gaźnik to można dostać tam albo owam , ewentualnie tu i ówdzie .
zebro78 napisał/a: | Ewentualnie z jakiego materiału można by sobie dorobić i wyciąć samemu?? |
kiedys można było kupić specjalny materiał do uszczelek - teraz albo tektura ( tak jak zrobiłeś tylko najlepiej taka woskowana lub gruby papier kredowy ) .
Co ci sie nei podoba w uszczelkach , które dorobiłeś ? cieknie ? łapie lewy luft ? |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 13 Mar 2008, 20:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 13 Mar 2008, 20:41
|
|
|
http://www.eter-mot.com/
płyty uszczelniające można nadal kupić bez żadnych problemów w specjalistycznych sklepach .
cześć z nich świadczy usługi dorabiania uszczelek pod wymiar . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|