|
Przesunięty przez: molu 27 Wrz 2008, 17:51 |
zakółecnia 100% z alternatora....... |
Autor |
Wiadomość |
RKRman

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Wiek: 51 Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 454 Skąd: z podkarpacia
|
Wysłany: 10 Gru 2006, 15:27 zakółecnia 100% z alternatora.......
|
|
|
HEJ
szybkie pytanko do znawców tematu :
bez chodzącego silnika zestaw car-audio chodzi smacznie, po odpaleniu słyszę na 100% pracujący alternator i jego różne obroty z chwilą dodawania gazu.
Zakładam że jakość kabli sygnałowych i głośnikowych i ich podłączenia jest OK, sam wzmak i deck też .
Myślę że jeszcze warto podać masę na wzmacniacz bezpośrednio z akumulatora a nie z nadwozia.
Macie jakieś doświadczenia w podobnych problemach ? Filtry dodatkowe są mi znane ale wiem że poprawna instalacja raczej powinna się bez nich obyć .
POZDRAWIAM i czekam na podpowiedzi
PS skrzynka .... wreszcie ją zamontowałem - Intertechnikiem nie jestem rozczarowany , oddycha smacznie zasilany wzmakiem PYLE 200 watt po mostku, podpowiem że czasem brak wytłumienia na niektórych ściankach wewnątrz daje dobre efekty. U mnie ściana z otworem na bas-reeflex i naprzeciwległa do niej są "gołe"
 |
_________________ fajnie było ją mieć
 |
|
|
|
 |
madek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kuba
|
Wysłany: 10 Gru 2006, 16:01
|
|
|
Najprawdopodobnie szczotki w alternatorze sie koncza, stad zaklocenia. Ale mozesz najpierw pociagnac mase do aku jakims ekranowanym przewodem, i zobaczysz czy pomoze.
btw. Jak przekrecisz kluczyk na zaplon i wlaczysz swiatla, dmuchawe itp. to gra dobrze ? |
_________________ była sobie RS`ka... |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 10 Gru 2006, 21:48
|
|
|
Jesli slychac bzyczenie w glosniku podpietym pod wzmacniacz to jest to przebicie na instalacji elektrycznej... sam z tym walczylem i doszedlem do przewodu wychodzacego z rozrusznika do stacyjki(+) ...wstawilem go w "peszel" i bylo OK... nie wiem jak Honda ma to rozwiazane.. a do tego bezyniak...
Pozdrawiam |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|