Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:42 |
Radio w granicach 700 PLN - model z mp3. |
Autor |
Wiadomość |
Yerek
|
Wysłany: 6 Sie 2006, 19:10 Radio w granicach 700 PLN - model z mp3.
|
|
|
Witam!
Chcialbym kupic jakies fajne radyjko do samochodu i zastanawiam sie nad nastepujacymi modelami firmy Alpine:
- CDE-9845RR
- CDE-9848RB.
Moze ktos mial okazje posluchac jednego albo drugiego. Ktory wybrac. Ew. jakies inne propozycje mile widziane.
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Yerek
PS. Brawo Kubica hooray |
_________________ - To cyfrowy zapis 0 i 1?
- Tak 0 i 1, jedna jedynka krotsza druga dluzsza! |
|
|
|
 |
katharsis [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Sie 2006, 20:28
|
|
|
po co ci takie drogie? kup se pionka deh 30mp prawie to samo co 6800 a o wiele tansze najtaniej na allegro za 444zl u niego akurat kupowalem ale wtedy byl jeszcze za 469zl tak czy siak kup cos ze sredniej polki a doloz do glosnikow po co ci radio za 700zl jak glosniki bedziesz mial do bani;] ja teraz zbieram na glosniki 400zl para... pozniej cos do tylu i bedzie git:D |
|
|
|
 |
mikolaj_r

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Mikołaj
|
Wysłany: 6 Sie 2006, 22:41
|
|
|
Słyszałem 9848 i gra naprawdę fajnie-dźwiek jest bardzo naturalny, chodź w porównaniu np do pioneera(DEH-5800MP - podobna klasa cenowa) wydaje się jakiś taki ubogi, zależy co kto lubi. 9848 różni się od 9845 głownie ilością wyjść RCA(ten pierwszy ma dwa, drugi jedno) oraz wejściem aux(w 9848 jest, w 9845 nie ma). Ja bym polecał mimo wszystko pioneera DEH-5800MP - ze względu na bardzo rozbudowaną korekcję dźwięku(SFEQ, EEQ, filtry górne i dolne).
Jest jeszcze Clarion DXZ558RMP ale tego nie słyszałem na dobrych głośnikach, ma fajny system antywstrząsowy - zapamiętuje cały utwór- nie ma szans zeby cos Ci przerwało.
Myslę że w tej klasie cenowej obowiązkowo musisz posłuchać radia przed zakupem i wybrać to które Tobie najbardziej odpowiada.
katharsis napisał/a: | po co ci takie drogie? |
Kolega nie pyta za ile ma kupic radio tylko który model ma wybrać |
|
|
|
 |
Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 7 Lis 2006, 20:25
|
|
|
biez pionka 5800 ew doloz 50-70 zl i 6800 na organicznym wyświetlaczu |
_________________ Silnik 1.1 gaźnik 35kkm przebiegu - 200 pln
FULL CZESCI MK3
Jest: Fiesta mk3 1.1 CTX
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI + |
|
|
|
 |
Docent [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Lis 2006, 18:52
|
|
|
No a ja was teraz wszystkich zaskocze
Proponuje ci SONY GTS 200GX
wiem wiem zaraz ktoś powie ze Sony to badziewie ale Panowie sam taki zakupilem miesiąc temu zastanawiałem się na Pionkiem MP 30 i DEH 5800 ale wierzcie mi ze dzwięk w tym soniaku i wzmacniacz S-MOSFET daje groźnie czadu jako ze nie słucham muzyki typu ŁUBU_DUBu tylko rocka i klasyki dla mnie to radio najodpowiedniejsze i ma sterowanie subem zreszta bardzo porzadne pusciłem od kumpla kilka kawłaków jakiegos 50 Centa którego on słucha i ma pionka 5800 i szczenka mu opadla jak usłyszał jak ten soniak trzepie. ja jestem zadowlony i polecam cena jaką ja dałem w sklepie 399 zł
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fordon

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: ST 170
Imię: Konrad
|
Wysłany: 9 Lis 2006, 23:47
|
|
|
Docent ja mialem juz kilka Sonaczy i kazde po jakims czasie zaczelo przeskakiwac... np. kiedys szalowy model Sony Cameleon na 2 wyswietlaczach pozbylem sie tego szmelcu po tygodniu grania... pozniej nowsza wersje kameleona juz zaokraglana z lepszymi parametrami i tak samo po 2 tygodniach wywalilem... Puki co jestem szczesliwym posiadaczem Pioneer-a DEH-P9300R z DSP i innym glupotami model z 2001r i gra bez zadnych oporow lyka wszystko... posiada rowniez bajer przesuniecia czasowego dzwieku... czy tez doboru nadwozia i odleglosci danego glosnika od sluchacza(czy)... porownamy z Twoim SOnaczem go??
Yerek polecam zebys odsluchal te 2 modele ALPINE Sonego i ktoregos z Pioneer-ow poleconego przez kolegow... sam ocen ktore wg ciebie gra lepiej...
Pozdrawiam |
|
 |
mix

Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Rafał
|
Wysłany: 9 Lis 2006, 23:51
|
|
|
a ja polecam radyjko sonego cdx-gt500, moj kuzyn ma od dluzszego czasu, jest zajeb... zadowolony, wszystko cacy, sam widzialem - slyszalem - testowalem, bardzo fajne
na allegro chyba stoi w granicach 650 zl wiec cena jeszcze w miare przystepna, same takie kupuje w najblizszym czasie.
pozdrowki |
_________________ WLKP TEAM - dołącz do nas! |
|
|
|
 |
Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 10 Lis 2006, 09:52
|
|
|
moj koles mial soniacza taki z otwierana klapka zeby plyte wysunac...a ja mialem pionka oba auta fiesta i oba prawie identyczne glosniki oprocz zestawu na tylnej półce....uwierzcie...zero porónania on jak wsiadl do mojej fiesty to sprzedał sony i kupil pionka 6800...i teraz lepiej gra u niego bo ja narazie mam tylko biednego 4700 ;P |
_________________ Silnik 1.1 gaźnik 35kkm przebiegu - 200 pln
FULL CZESCI MK3
Jest: Fiesta mk3 1.1 CTX
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI + |
|
|
|
 |
kratek

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 146 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 10 Lis 2006, 18:54
|
|
|
Ja tez mialem juz przyjemnosc ze sony...a raczej nie przyjemnosc :? głownym problemem bylo oddtwarzanie płyt - zaznaczam ze radyjko mialo 2 lata - podobno to w nich norma
Po niekończących sie kłopotach przyszedl czas na zmiane..."przesiadłem sie" na Pioneera Deh 7700mp - i nie moge złego slowa o nim powiedziec, no chyba ze za wolno przewija utwory
nie mniej poleciłbym cos takiego, jesli chodzi o jakosc dzwieku to chyba nie ma rownych... :mad:
http://www.allegro.pl/ite...jny_dzwiek.html
lub cos takiego..mi osobiscie alpine bardzo odpowiada
http://www.allegro.pl/ite...ylka_0_zl_.html
lub tańsza...
http://www.allegro.pl/ite...ylka_0_zl_.html
jedynym "minusem" tańszych alpin jest to,ze posiadają tylko jedno wyjscie na wzmaka
pozdro |
_________________ ..:::Projekt Futura:::.
..:::Diesel TEAM:::...
..:::Fabka TDI:::.....
..::WIELKOPOLSKI SQUAD FKP::.. |
|
|
|
 |
kwaku [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Lis 2006, 22:43
|
|
|
polecam CLARION DXZ-468RMP - mam i jestem bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
marcus_87

Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
|
|
|
|
 |
pietrus

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Fun
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 20 Lis 2006, 17:41
|
|
|
ja zdecyduje sie chyba na alpine CDE 9846. Pieknie gra, mialem okazje testowac u siebie w aucie. Niestety nie mam porownania do pioneerow, sprobuje cos wykombinowac w media markt. Myslalem nad pionkami 5800 albo 6800, ale za alpinem przemawia cena, w tej chwili 530zł na allegro, z przesylka. Przepraszam adminow za zalozenie takiego samego tematu, nie wiem jak moglem tego nie zauwazyc 8| ... pzdr... |
_________________ Fiesta Rulez |
|
|
|
 |
AeRJot [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Maj 2007, 22:44
|
|
|
pion 6800 szczegolnie jesli myslisz o wiekszej rozbudowie audio (3 wyjscia RCA) a mozliwosc ustawienei paramertów dzwieku .... bajka ... co do systemu antywstrzasowego ... teraz przemontowalem go do Patrola i nawet w terenie nei trace sciezki choc nie raz pląby na dziurach pogubilem |
|
|
|
 |
Jaroslaw82 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Maj 2007, 08:00
|
|
|
Oczywiscie radio w cenie do 500zl juz bedzie gralo suuuper, ale jesli faktycznie masz do wydania 700zl i chcesz miec cos naprawde wypasioniego moge ci polecic radyjko ktore wlasnie sprzedaje (troche mnie kasa przypylila i musze sie z nim pozegnac): http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html Polecam, fajny sprzet. |
|
|
|
 |
depechetom [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Maj 2007, 17:43
|
|
|
Odkąd zmieniłem dotychczas grającego u mnie Pioneera DEH 4700MP na coś takiego:
http://www.allegro.pl/ite...jak_nowka_.html
odkryłem muzykę na nowo - polecam gorąco taką zabawkę ... stary dobry model...pięknie gra... |
|
|
|
 |
|