Wysłany: 1 Wrz 2008, 17:46 Jak wyjąć radio model 2500?
Witam! Autko (Ford Fiesta 1.25 z 2003) było sprowadzone i potrzebuje kod do radia (model 2500). Jakoś sobie z tym poradzę, ale nie wiem jak wyjąć radio, żeby zobaczyć numer seryjny. Czy mógłby mi ktoś to wyjaśnić? Z góry dziękuję.
Mzzyku
Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: Łukasz
Wysłany: 1 Wrz 2008, 17:58
z tego co pamiętam to trzeba sciagnac górna "maskownice" z konsoli...
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Tomek
Wysłany: 1 Wrz 2008, 20:54
Ja walczyłem z wyjęciem radia i mimo rozmontowania konsoli (niemal) zatrzymałem się na podłączeniach klimy. Musisz rozkręcić kilkanaście śrubek - po pierwsze są one z tego co pamiętam w schowku po prawej (łatwiej będzie jak wymontujesz drzwiczki schowka), pod dźwigienkami kierunkowskazów, pod przyciskami po prawej stronie od radia - tzn. musisz je wymontować podważając lekko śrubokrętem (przyciski - m.in. jest tam ogrzewania szyb), jest z tym trochę zachodu... powodzenia ! Jak coś mi się przypomni - dopiszę !
Podsumowując - jest trochę jeb... z tym radiem