Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
skrzynka bezpieczników |
Autor |
Wiadomość |
Arkadius

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Arek
Wiek: 35 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 637 Skąd: Sępólno Kraj.
|
Wysłany: 18 Lip 2006, 16:58 skrzynka bezpieczników
|
|
|
Witam. Zabrałem się za elektyczny bagażnik i mam kilka wolnych miejsc w skrzynce bezpieczników... i tutaj zaczynają się schody... skrzynke wyjąłem to gumowe coś zdjąłem i pisaliście ze można się wpiąc w 3 bezpiecznik no to go szukam i mam i przychodzi tylko do niego kabel zasilający juz nic nie wychodzi i tutaj pytanie jak to wyjąć (tzn. to gdzie wchodzi noga bezpiecznika) zebym sobie tam mógł kabel zacisnąć?? kombinowałem z 30 minut i sobie odpuściłem podłączanie bo niechce tego uszkodzić. Z góry dziex za odpowiedź
Search używałem ale się niczego nie doszukałem
P.S. Witam wszystkich mój pierwszy post na Forum prędzej tylko obserwator |
|
|
|
 |
piterak [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Lip 2006, 20:23 Re: skrzynka bezpieczników
|
|
|
Witam
Ja Rok temu podłączałem w swojej fiestce mk3 centralny zamek, był właśnie do tego rysunek w skrzynce bezpieczników, nie pamietam jaki numer.
I tak: w wolnych miejscach w skrzynce masz tylko 1 przewód, Ty podpinasz drugi (urządzenia które chcesz zasilić +), wkładasz bezpiecznik który z orginalnego przewodu poprowadzi prąd do przewodu który Ty dałeś i tyle mase znajdziesz gdzieśw bagazniku.
Masz tu nawet zdjęcie robione rok temu przezemnie:
http://img159.imageshack....pic000055ui.jpg
Koniec przewodu, który będziesz wkładał do skrzynki bezpieczników to odizoluj 1.5cm, złóż odizolowany przewód w pół, zalutuj cyną i zaciśnij w wolnym miejscu
Nie wiem czy o to chodziło, sprecyzuj dokładniej pytanie jeśli to nie to.
Zresztą podłączanie siłownika w bagazniku było opisywane 100 razy, nawet jest kilka poradników z fotkami |
|
|
|
 |
Arkadius

|
Wysłany: 18 Lip 2006, 20:35
|
|
|
mniej więcej mnie zrozumiałeś siłownik mam założony kabelki wszystko podłaczone tylko ta skrzynka bezpieczników
czyli rozumuje to tak co napisałeś:
Weź tego "+" odizoluj na 1,5cm złóż na pół jakoś tam oblutuj by się trzymał zaciśnij na końcówce tego miejsca na kabelek i ciesz się elektrycznie otwieranym bagażnikiem.
Myślałem ze to złącze idzie jakoś wyciągnąc gdzie się wsuwa kabelek ale skoro nie to sobie go wepchne i przylutuje |
_________________ Renault Vel Satis 2.0 16V Turbo 05"
Renault Safrane 2.5 20V 99" - SOLD
Ford Fiesta MKIV 1.25 16V 97"[/b]
Blue Fiesta xr1800 - SOLD |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 19 Lip 2006, 07:28
|
|
|
Arkadius3 napisał/a: | Myślałem ze to złącze idzie jakoś wyciągnąc gdzie się wsuwa kabelek ale skoro nie to sobie go wepchne i przylutuje | Bo można! Musisz podważyć jakimś cienkim śrubokrętem po bokach od strony z której wklada sie bezpiecznik. Przyjrzyj się dokładnie z bliska i popatrz w te dziurki wokół tej blaszki a dojrzysz w którym miejscu są zaczepy. Wychodzi bardzo łatwo, tylko cięzko to wytłumaczyć. To działa na takiej samej zasadzie jak zwykłe konektorki - z tyłu mają taką odstajacą blaszkę która się zaczepia o plastik. |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
Arkadius

|
Wysłany: 19 Lip 2006, 08:26
|
|
|
próbowałemw ten sposób to wyjąć ale z jednej strony tylko podważałem za chwile ide grzebać
dzięki za pomoc |
_________________ Renault Vel Satis 2.0 16V Turbo 05"
Renault Safrane 2.5 20V 99" - SOLD
Ford Fiesta MKIV 1.25 16V 97"[/b]
Blue Fiesta xr1800 - SOLD |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.