Przesunięty przez: LOY 21 Lip 2006, 01:26 |
Malowanie gumowych elementow. |
Autor |
Wiadomość |
doogi [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Cze 2006, 13:30 Malowanie gumowych elementow.
|
|
|
Niewiedziałem gdzie to dać wiec klade tutaj
chodzi mi o to jakiej farby uzyć do gumowych często gorących rurek, przewodow ??
zeby farba nie zchodziła...
?? |
|
|
|
 |
djpleban [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Cze 2006, 14:29
|
|
|
chyba takowa nie istnieje; temperature można obejśc, ale elastyczne elementy... hmm... |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 19 Cze 2006, 16:20
|
|
|
podkład an tworzywa i dodac t.z plastyfikator czy tez elastyczność do lakieru ...powinno pomóc -ale niema reguły -przewodów gumowych gólnie sie nie maluje -jesli kolor zły- to poszukac innych w kolorze i wymienić . |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
Kamil

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kami
|
Wysłany: 21 Cze 2006, 10:51
|
|
|
Ja miałem pare latek temu(dawno,było,mieło)miałem 3 latka praktyki w dziedzinie lakiernictwa i to w galantym zakladzie i sie tam troszku nuczyłem. Z tego co pamiętam i wiem teraz to takowy lakier nie istnieje,każdy będzie pękał i odchodził...
Kiedyś próbowałem nawet użyłem specjalnego podkładu do plastików bez którego prędzej czy puzniej lakier z plastiku odejdzie i to też nie dało...
Poprostu z gumą nie wygrasz... |
_________________ ..::Zawsze warto spróbować aby nie żałować::..
..::Rzeczy trudne można zrobić od razu , dopiero niemożliwe wymagają trochę czasu::..
WAWA Team |
|
|
|
 |
Jaro [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2006, 15:01
|
|
|
Hej.
Tak jak klubowicze pisali: nie ma lakieru do gumy. Są lakiery do plastyków ale trwałość jest różna. Przewody z odpowiedniej gumy do olejów i paliwa w innym kolorze niż czarny lub szary są ale cza siętroche natrudzidź żeby je dostać
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.