Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
Światło biegu wstecznego. |
Autor |
Wiadomość |
Toooommmmi
Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 18 Kwi 2006, 23:52 Światło biegu wstecznego.
|
|
|
Witam wszystkich.
Stała sie dla mnie rzecz dziwna dzisiaj (tzn dzis sie o tym dowiedziałem a kij wie ile juz tak jeżdże ) Otóż cały czas świeci mi sie światło wstecznego biegu :/ Czy jade prosto, przy włączonych i wyłączonych światłach, jak wyłącze silnik i zostawie tylko zapłon (na luzie) to tez sie świeci :/ I strasznie mnie zdenerwował ten fakt. Czy ktoś może wie jaka może byc tego świecenia przyczyna? Pomocy |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 19 Kwi 2006, 00:29
|
|
|
mialem kiedyś też tak (tylko nie we fieście a w maluchu) i był za to odpowiedzialny czujniczek w skrzyni biegów włączający światło wstecznego przy wstecznym biegu. |
|
 |
jogar26
Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Inna
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 19 Kwi 2006, 01:07
|
|
|
Wg mnie czujnik - 35zł za nowy, wymienisz sam- jest z przodu po prawej stronie skrzyni biegów.
Zanim pobiegniesz do sklepu - po prostu go odłącz (wyciągając wtyczkę-z przodu) i zobacz co się dzieje
pzdr |
_________________ mk3---->mk7 |
|
|
|
 |
andrew [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Kwi 2006, 08:53
|
|
|
koledzy maj racje w dniu wczorajszym tez musialem pokombinowac z swiatlem tylko fakt ze u mnie bylo na odwrót styki byly zasniedziale i nie bylo przejscia na czujniku a u ciebie jest na odwrót masz przejscie na styku i caly czas ci podaje impuls i dlatego ci swieci swiatło wsteczne wyciągnij kosc i przemyj ja środkiem odrdzewiaczem i zobacz czy nie masz przejscia na kablach czy soie gdzies nie zwieraja jezeli nie to masz czujnik do wymiany |
|
|
|
 |
Toooommmmi
Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 19 Kwi 2006, 23:35
|
|
|
He he he Mieliście racje Był walnięty czujnik biegu wstecznego. Wczoraj kupiłem urzywany dobry za 20 zł i teraz jest wszystko OK. Wielkie dzięki za pomoc. Co ja bym bez was zrobił A ja juz chciałem wczoraj całą lampe rozwalic Pozdrowionka |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.