|
Przesunięty przez: Żółwik Tuptuś 1 Lis 2008, 14:34 |
Silnik : wypada korek wlewu oleju |
Autor |
Wiadomość |
Idear [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Gru 2005, 22:20 Silnik : wypada korek wlewu oleju
|
|
|
Witam,
Mam problem z korkiem wlewu oleju, czasem jak się mocno depnie, to poprostu wypada...Zauważyłem że jest tam coś jakby pierścień uszczelniający, może da się to wymienić? Co ewentualnie zrobić żeby korek ciaśniej siedział? |
Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 18 Kwi 2009, 12:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 17 Gru 2005, 22:47
|
|
|
Żeby korek ciaśniej siedział trzeba wymienić ten pierścień uszczlniający który powinien być gumowy - a pewnie już ma konsystencja plastiku. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Jareczek [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Gru 2005, 11:36
|
|
|
Tylko, ze tego pierścienia nie mozna kupić oddzielnie, trzeba zakupić cały karoek, tak bynajmniej było ok roku temu, bo sam tego szukałem po sklepach |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 18 Gru 2005, 13:06
|
|
|
U mnie w sklepie takie gumowe uszczelki wisza na gwoździach we wszystkich wzorach i kolorach - trzeba sobie dopasowac, przeciez ta uszczelka jest konstrukcyjnie prosta jak cep, i nie musi być koniecznie od korka - n chyba zektoś chce mieć oryginał... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Jareczek [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Gru 2005, 13:13
|
|
|
JoeMix napisał/a: | no chyba zektoś chce mieć oryginał... |
:1xf: |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 18 Gru 2005, 21:32 Re: Luźny korek wlewu oleju
|
|
|
Idear napisał/a: | Witam,
Mam problem z korkiem wlewu oleju, czasem jak się mocno depnie, to poprostu wypada...Zauważyłem że jest tam coś jakby pierścień uszczelniający, może da się to wymienić? Co |
a ja na twoim miejscu popatrzyłbym na :
1. uszxczelke jak wskazuje joe..
2. na odmę - ja z odmą mogłem zawalczyć 6 lat temu i korek by mi nie wypadał... a tak to sciekało pod korkiem olejem, ja kląłem, kupowałęm co jakiś czas bo myslałem.. juz nawet nie wim co myślałem |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|