|
Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:18 |
Prawy migacz pada... |
Autor |
Wiadomość |
Yerek
|
Wysłany: 3 Paź 2005, 21:15 Prawy migacz pada...
|
|
|
Witam!
Dzis zauwazylem, ze pada mi prawy migacz. Znaczy sie raz dziala a raz nie. Sprawdzilem awaryjne i wszystkie swieca. Zarowki tez sa OK. Czyli wychodzi na to, ze to przelacznik zespolony. Czytalem w archiwum, ze da sie to cos rozebrac i mozna cokolwiek zdzialac. Przeczyscic cos itd. Wade zawuwazylem po zmianie zarowki swiatla mijania dzis rano - moze to zbieg okolicznosci tylko? Fiesta 1.1 rocznik 94. Czy ktos wie, jak taki przelacznik jest skladany. Srubki, nity, zatrzaski jakies i przy okazji czy mozna sobie z tym dac rady, czy potrzebny bedzie jakis elektryk/elektronik? Chyba, ze ktos z Was ma jeszcze jakis inny pomysl na ta przypadlosc? Dzieki za wszelkie info.
Pozdrawiam
Yerek |
_________________ - To cyfrowy zapis 0 i 1?
- Tak 0 i 1, jedna jedynka krotsza druga dluzsza! |
|
|
|
 |
Rycho
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
Wiek: 50 Dołączył: 26 Maj 2004 Posty: 203 Skąd: Trzebnica
|
Wysłany: 4 Paź 2005, 10:48
|
|
|
Jeżeli pojawiło się to po wymianie żarówki, to zanim rozgrzebiesz pająka, obejrzyj dokładnie styki do żarówki kierunkowskazu. Włącz kierunek i poruszaj przewodami, możliwe, że coś na wybojach się luzuje, a jak stoisz to wszystko ok.
Pająki są jedne na śrubkach inne na plastikowych nitach. Jeśli już robierzesz ten przełącznik to:
- postaraj się niczego nie zgubić,
- przeczyść drobnym papierem ściernym styki i delikatnie je podegnij
- testuj po założeniu przełącznika na swoje miejsce, pod tą śrubką na samej górze w przełączniku jest punkt masowy
Rycho |
_________________ JetCar XR2
I,i,i ja mówię ci, że ci, co władzę mają
Robią syf i w tym syfie się tarzają
I mówię ci, że ten, kto ma władzę
Niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę |
|
|
|
 |
Yerek
|
Wysłany: 4 Paź 2005, 12:55 wymiana wymianą
|
|
|
tyle, ze to nie byla zarowka migacza a zarowka swiatel mijania... No wlasnie o gubienie czesci sie boje najbardziej - moze da sie jakos tam napsikac jakiegos kontaktu w srodek - gdzies w okolicy stykow od kierunkow??? |
_________________ - To cyfrowy zapis 0 i 1?
- Tak 0 i 1, jedna jedynka krotsza druga dluzsza! |
|
|
|
 |
Rycho
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
Wiek: 50 Dołączył: 26 Maj 2004 Posty: 203 Skąd: Trzebnica
|
Wysłany: 4 Paź 2005, 14:07
|
|
|
Mijania czy pozycyjna, prawda jest taka, że jeżeli to była prawa żarówka i teraz masz jajca z prawym kierunkowskazem, więc może coś się ruszyło. Ja rozumiem, że miejsca jest w brud ale prawie niemożliwością jest, przy wymianie żarówki nie ruszyć niczego innego i stąd moja koncepcja. Podnieś maskę, włącz kierunkowskaz i poruszaj kabelkami w okolicach gdzie ostatnio grzebałeś, może coś się znajdzie.
Rycho |
_________________ JetCar XR2
I,i,i ja mówię ci, że ci, co władzę mają
Robią syf i w tym syfie się tarzają
I mówię ci, że ten, kto ma władzę
Niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|