Fiesta 1.4 TDCI Odpalanie |
Autor |
Wiadomość |
maaaaariusz
Wersja: Inna
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 14 Lip 2015, 14:44 Fiesta 1.4 TDCI Odpalanie
|
|
|
Witam!
Jestem tu nowy i jestem świeżym posiadaczem fiesty.
Nie wiem czy tak powinno być i czy to normalne. Załączam filmik jak pali moja fiesta, mam wrażenie że dość długo kręci, czasami zdarza się dłużej niż na filmiku, niema zasady czy silnik zimny czy ciepły. Na zimnym po odpaleniu czuć delikatnie że drży cały samochód po chwili przestaje, jak się go gasi to jest lekkie szarpnięcie całym autem. Prosiłbym o odpowiedź jak jest u was, a jeśli jest coś nie tak to co to może być.
https://www.youtube.com/watch?v=4N2CzZarE0c |
|
|
|
 |
blind227

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Ghia
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Piotr
Wiek: 43 Dołączył: 21 Sty 2011 Posty: 330 Skąd: Wawa/Strubiny
|
Wysłany: 14 Lip 2015, 15:50 Re: Fiesta 1.4 TDCI Odpalanie
|
|
|
Zacznij się martwić jak przestanie palić jedyne co polecam to sprawdzić czy pod filtrem powietrza nie przecierają się przewody paliwowe. Bo te lubią się przecierać i się potem zapowietrza :( |
_________________ Córka Frankensteina |
|
|
|
 |
maaaaariusz
|
Wysłany: 15 Lip 2015, 11:18 Fiesta 1.4 TDCI Odpalanie
|
|
|
Dzisiaj dopiero nagrałem jak auto odpala na zimnym silniku.. Ledwo pali i falują obroty, delikatnie trzęsie całym autem.. na ciepłym wszystko ok tylko tez ciężej pali.. Fiesta 2004r.. jakieś pomysły co to może być?
https://www.youtube.com/watch?v=tolj_LEDgX0 |
|
|
|
 |
maaaaariusz
|
Wysłany: 26 Lip 2015, 19:43 Fiesta 1.4 TDCI Odpalanie
|
|
|
Dzisiaj przed odpaleniem po pompowałem chwile pąpeczką i moje pytanie czy w tym wężyku przezroczystym powinno być sporo powietrza jak się pompuje ? Może przez to ciężko pali ? |
|
|
|
 |
blind227

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Ghia
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Piotr
Wiek: 43 Dołączył: 21 Sty 2011 Posty: 330 Skąd: Wawa/Strubiny
|
Wysłany: 26 Lip 2015, 22:33 Fiesta 1.4 TDCI Odpalanie
|
|
|
nie powinno przeważnie gruszka puszcza w drugą stronę a nie powinna . Ja u żony zaraz za gruszką dałem zawór zwrotny powietrze znikło i problemy z odpalaniem też. Sprawdź tam gdzie masz powrót czy przewody nie po przecierane. A jak nie czujesz się na siłach to ASO i wymiana przewodów paliwowych na nowe |
_________________ Córka Frankensteina |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.