|
Przesunięty przez: szynszyl 24 Mar 2014, 20:14 |
[MK4] Przeskoki iskry na 1 i 3 cylindrze |
Autor |
Wiadomość |
mindisco
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Imię: Rafał
|
Wysłany: 10 Lut 2014, 22:13 [MK4] Przeskoki iskry na 1 i 3 cylindrze
|
|
|
Mój problem polega na tym, że w miejscu gdzie fajki od kabli WN nachodzą na świece przeskakuje mi iskra, ogólnie same kable również się świecą, im cieplejszy silnik, tym jest gorzej, na benzynie auto jakoś tam jeździ, ale na LPG nie ma siły i zalewa się. Świeżo wymieniłem kable i świece, niestety to nic nie pomogło, pojechałem po drugi zestaw kabli i pomijając fakt, że były trochę krótkie, również nie dało to żadnego efektu. Dorwałem używaną cewkę, ale po założeniu nie ma poprawy. Dodam jeszcze, że przepływomierz i krokowiec zostały wyczyszczone a na kompie pokazuje wyłącznie błąd p0171 czyli mieszanka za uboga. Instalacja LPG ma 4 lata i jest to sekwencja stag 4. Proszę o jakąkolwiek podpowiedź, bo nie wiem co dalej robić. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 10 Lut 2014, 22:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 10 Lut 2014, 23:41
|
|
|
Sprawdź szczelność kolektora ssącego. Miałem kiedyś taki przypadek, że się odkręcił kolektor i były takie problemy. Co prawda w Skodzie Fabii ale zawsze Cewkę można wyeliminować bo 1 i 3 cylinder nie maja ze sobą nic wspólnego. Sprawdzić można przy użyciu szybko startu w areozolu pryskając na kolektor. Ewentualnie spryskując delikatnie wodą . Bedzie zmieniał barwę dźwięku pod wpływem wody, byle nie z wiadra |
|
|
|
 |
mindisco
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Imię: Rafał
|
Wysłany: 11 Lut 2014, 19:38
|
|
|
ok, sprawdzę jak tylko będę miał możliwość |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|