[MK6] - nie pali się kontrolka otwartch drzwi |
Autor |
Wiadomość |
mrjoy
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/55KM
|
Wysłany: 5 Mar 2012, 14:13 [MK6] - nie pali się kontrolka otwartch drzwi
|
|
|
Witam
Czy to znaczy, że fabryka nie zamontowała ?
Kontrolka na prawym zegarze jest z tym,że się nie zapala gdy drzwi otwarte.
mrjoy |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 5 Mar 2012, 14:47
|
|
|
Nie świeci w ogóle czy tylko na jednych drzwiach Jak się w ogóle nie zaświeca - pewnie się przepaliła... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
mrjoy
|
Wysłany: 5 Mar 2012, 17:46
|
|
|
Chodzi mi o kontrolkę otwartych na zegarach. Jak otwarte są któreś z drzwi to kontrolka powinna się palić, a się nie pali. Może była jako opcja dodatkowa ? jak to jest u Was ?
Rocznik 2007 z klimą krajowa.
???
mrjoy |
|
|
|
 |
mieszko
Naczelny spamer F.K.P.

Silnik: 1.0/80KM
Imię: Mieszko
|
Wysłany: 5 Mar 2012, 17:55
|
|
|
moja to poniemiecka z podstawowym wyposażeniem i jest - bez przesady, wygłuszenia czy kabli za 2 Euro nie dają ale na żarówkach już chyba nie skąpią (tym bardziej, że to podstawowa) |
_________________  |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 5 Mar 2012, 18:10
|
|
|
mrjoy napisał/a: | Chodzi mi o kontrolkę otwartych na zegarach. | Wiem o jaką kontrolkę Ci chodziło... mrjoy napisał/a: | Może była jako opcja dodatkowa ? | Nie, nie była jako opcja dodatkowa... U mnie świeci jak się otworzy drzwi lub bagażnik... Zrób test zegarów (przy wciśniętym przycisku zerowania licznika "dziennego" przekręcasz kluczyk w stacyjce) i jak nie świeci - przepalona... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
 |
|
|
|
 |
michal77

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
|
Wysłany: 5 Mar 2012, 18:58
|
|
|
Tam chyba są diody.
Mnie przestała jedna świecić w panelu radia, musiałem ją troszkę poruszać i teraz na razie świeci, tylko nie wiem jak długo. Mam mk7, ale te diody smd to raczej to samo.
Parzych napisał/a: | Zrób test zegarów (przy wciśniętym przycisku zerowania licznika "dziennego" przekręcasz kluczyk w stacyjce) |
Czy w mk7 też można zrobić test? |
_________________ Ford Fiesta mk7 sport sea grey  |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

|
Wysłany: 5 Mar 2012, 19:09
|
|
|
Pewnie też, skoro i w MK5 się da to myślę że i w MK7 jest podobnie... |
 |
|
|
|
 |
mrjoy
|
Wysłany: 5 Mar 2012, 19:48
|
|
|
thx muszę to sprawdzić w takim razie.
pzdr
mrjoy |
|
|
|
 |
michal77

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
|
Wysłany: 13 Mar 2012, 18:48
|
|
|
Parzych napisał/a: | Pewnie też, skoro i w MK5 się da to myślę że i w MK7 jest podobnie... | Działa, tylko trzeba trzymać przycisk kasowania przez 5 sek. |
_________________ Ford Fiesta mk7 sport sea grey  |
Ostatnio zmieniony przez michal77 16 Mar 2012, 19:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pawel182
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 14 Mar 2012, 00:54
|
|
|
U mnie kontrolka otwartych drzwi fabrycznie się nie świeciła. Po dołożeniu centralnego zamka i wymienie modułu GEM święci się. Model przed FL. |
_________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność |
|
|
|
 |
|