[MK4] Kontrolka ciśnienia oleju |
Autor |
Wiadomość |
ivoncja
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 8 Kwi 2010, 14:07 [MK4] Kontrolka ciśnienia oleju
|
|
|
Witam. Od trzech tygodni jestem szczęśliwą i dumną właścicielką Fizi. Jest coś co mnie niepokoi, mianowicie po przekręceniu kluczyka normalnie zapalają się wszystkie kontrolki, następnie stopniowo gasną oprócz jednej- ciśnienia oleju. Ta gaśnie dopiero w momencie przekręcenia kluczyka do ostatniej pozycji i uruchomienia silnika (ale podczas jazdy nie zapala się ). Powinnam się martwić? |
|
|
|
 |
NOWITEK

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 21 Cze 2004 Posty: 188 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 8 Kwi 2010, 14:13 Re: Kontrolka ciśnienia oleju
|
|
|
ivoncja napisał/a: | Powinnam się martwić? |
Nie |
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 8 Kwi 2010, 14:20
|
|
|
ivoncja napisał/a: | Jest coś co mnie niepokoi, mianowicie po przekręceniu kluczyka normalnie zapalają się wszystkie kontrolki, następnie stopniowo gasną oprócz jednej- ciśnienia oleju. | Kontrolka oleju nie gaśnie dlatego że sygnalizuje ona za niskie ciśnienie oleju w silniku (a kiedy ten nie pracuje to takie właśnie jest). Jak między kontrolkami jest ta informująca o braku ładowania akumulatora i też z czasem gaśnie (bez uruchomienia silnika) to fajnie znaczy że alternator się wyłącza jak się niekręci jakiś czas (nie wiedziałem że takie coś już było w mk4), bo często jeszcze świeci się razem z olejem właśnie ładowanie, no chyba że wcale się nie świeci to tym już trzeba się martwić. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
ivoncja
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 8 Kwi 2010, 14:37
|
|
|
Wielkie dzięki. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.