Transmiter FM |
Autor |
Wiadomość |
Qid
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 5 Lis 2009, 18:25
|
|
|
a ja transmiter polecam jak się go dobrze ustawi to dobrze gra
a jak jedziesz gdzies większą ilością aut np na dysk to inni moga twoją muzykę słuchać |
|
|
|
 |
rapet

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
|
Wysłany: 9 Lis 2009, 14:33
|
|
|
Ja tez polecam z radyjkiem 6000cd całkiem fajnie grał nawet jak sie nie myle to w garazu lezy pewnie go sprzedam jakby kto chciał ala to tak na marginesie |
|
|
|
 |
T u [ M ] i K [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Lis 2009, 01:08
|
|
|
Ja korzystam z transmitera i jestem zadowolony!!! Działa ok dźwięk tez ok ;-) Przydaje się na zloty ;-)
W kazdym bolidzie ta sama muza |
|
|
|
 |
portier
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 16 Lis 2009, 08:54
|
|
|
http://www.mixelectronics...eac-mp-fm-102--
jakby ktos chcial to moge w Gdyni odebrac a potem wyslac inpostem np i sie w 10zl zmiesci z transmitterem;] tylko z tego co wyczytalem, ten jest tylko na jacka... czyli trzebaby podlaczyc mp3/4... brak slotu usb i na karty...
// jakby ktos chcial wyprobowac jak to cudo (transmiter) dziala i jest/bedzie w Gdyni ew Gdansku/Sopocie to pisac na pw.
posiadam transmiter firmy ecom
dokladnie kupiony tu
http://allegro.pl/item810...o_8gb_wawa.html
mnie jakosc dzwieku odstrasza... przy wiekszej glosnosci sa ogromne trzaski (probowalem na roznych czestotliwosciach...
wiec kupilem sobie radio JVC z auxem i transmitera bede uzywal tylko jako ladowarki pod usb do mojego mp4;] |
Ostatnio zmieniony przez portier 16 Lis 2009, 11:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
T u [ M ] i K [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Inti
Model: Ford Fiesta Mk5`99
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8D/60KM
Wiek: 42 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 37 Skąd: Gronowo Elbl.
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 10:57
|
|
|
Mam ten transmiter pokazany w linku przez Tu[M]iKa. Korzystam z niego od pół roku i jestem zadowolony . Osobiście ładuję w niego 2GB kartę pamięci. |
|
|
|
 |
BerciQ

Silnik: Inny
Imię: Robert
Wiek: 39 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 510 Skąd: Świętochłowice
|
Wysłany: 17 Lis 2009, 22:37
|
|
|
miałem tego co zapodał T u [ M ] i K. Bardzo dobrze działał i z Pena i z karty SD. Teraz ma go moja mama, bo ja kupiłem radio z SD i MP3, ale pendrive działa i to bardzo ładnie. Chwilkę trzeba spędzić aby ustawić na nim basy i głośność (przy wysokiej głośności zrywało, ale wystarczyło zmniejszych siłę głosu na transmiterze i było ok).
Miałem wcześniej taki podłączany przez minijacka np.do odtwarzacza mp3, ale padł po tygodniu. Ten wsadzany do zapalniczki jest jak najbradziej OK. |
|
|
|
 |
Magda M.

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Magda
Wiek: 41 Dołączyła: 20 Lut 2010 Posty: 1353 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 21 Lut 2010, 11:53
|
|
|
Niedawno kupiłam na allegro taki transmiter:
http://www.allegro.pl/ite..._pilot_lcd.html
Z powodów technicznych po stronie auta jeszcze go nie wypróbowałam, ale na pierwszy rzut oka wydaje się, że będzie OK. Mam tylko pytanie, czy ktoś z was słyszał może o tym cudzie albo z niego korzysta? Bo nie mogę żadnych opinii w necie znaleźć, co najwyżej teksty reklamowe, wszędzie mniej więcej takie same, znajomi też nigdy tego na oczy nie widzieli... Powiedzcie, dobre to jest? Jak z jakością dźwięku, equalizerem itp?
A jeśli chodzi o transmitery bardziej dostępne cenowo, to polecam ten:
http://www.allegro.pl/ite...p3_mp4_vat.html
Używałam podobnego (nie miał tylko wejścia USB i włącznika, uruchamiał się automatycznie po włożeniu do gniazda zapalniczki, a przyciski do strojenia miał na przodzie, przy wyświetlaczu). Koszt niewielki, a jakość dobra. Dźwięk przenosi świetnie (może to też zasługa mp3 - mam iPoda Classica 80Gb), płynna regulacja częstotliwości (większość tych tańszych ma ustawione fabrycznie kilka częstotliwości i na tym kończy się wybór, płynna regulacja pozwala dostroić transmiter do niezakłucanego pasma). W transmiterze nie ma regulacji głośności, ustawia się maksymalną głośność w mp3, a potem regulacja radiem. Dodatkowo funkcja ładowania (ale chyba tylko przez złącze dokujące do iPoda) i uchwyt, dzięki któremu sprzęt po aucie nie lata. Używałabym go do tej pory, ale po pierwsze wtyczka do zapalniczki mi się rozwaliła w nim i nie chce mi się za bardzo po całym mieście w poszukiwaniu części latać, a po drugie to cudo z Alpine'a ma dodatkowo zestaw głośnomówiący do komórki i było po okazyjnej cenie (299 zł). |
_________________ Bo Żółw to Wanna, a Wanna to Żółw.
K.I.T.T. [']
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=49816
My car, my choice, my pride - Siekierap! |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 21 Lut 2010, 12:03
|
|
|
Magda M. napisał/a: | Niedawno kupiłam na allegro taki transmiter | Nic dziwnego, w tej cenie to bym jakiejś radio założył anie bawił się w retransmisja FM,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Szymonnn
Imię: Szymon
|
Wysłany: 21 Lut 2010, 12:05
|
|
|
Słyszałem o transmiterach za kilkanaście złotych, które nie zawsze dobrze się spisywały ,ale za 300pln i renomowanej firmy Alpine to musi być doskonale dopracowana zabaweczka, pewnie świetny dźwięk będzie.
Ale jak bym miał 300pln wydać na transmiter to wolałbym sobie kupić radio ze slotem kart pamięci albo portem USB albo po prostu CD/DVD..., ale cóż różne są gusta, a radyjka Alpine za 300pln raczej z powyższymi funkcjami bym nie dostał...różne są opcje, każdy wybiera co mu lepiej pasuje. |
_________________ "Nigdy nie mów, że coś jest dla mnie niemożliwe!"
 |
|
|
|
 |
BerciQ

Imię: Robert
Wiek: 39 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 510 Skąd: Świętochłowice
|
Wysłany: 21 Lut 2010, 14:52
|
|
|
Magda M., dokładnie jak mówią Szymonnn i JoeMix.
Nie lepiej te 650 zł było przeznaczyć na radio ze slotem? W tej cenie to też kupisz porządne radio. Chyba, że chciałaś mieć drogi gadżet markowany przez Alpine ? |
|
|
|
 |
Magda M.

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Magda
Wiek: 41 Dołączyła: 20 Lut 2010 Posty: 1353 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 21 Lut 2010, 20:58
|
|
|
BerciQ
Nie zależy mi na drogich gadżetach tylko na dobrej jakości dźwięku, niezawodnym sprzęcie i redukcji kosztów. Zastanawiałam się poważnie nad radiem dobrej klasy z wejściem USB, ale nie było mnie na taki wydatek stać. Radio około 650 zł (ze względu na rozmiar mojej muzoteki i użytkowanie iPoda radia ze slotami nie wchodzą w grę, jedynie te z wejściem USB i współpracujące z takimi odtwarzaczami), do tego porządny zestaw głośnomówiący do telefonu kolejne 200 - 300 zł (za słuchaweczki Bluetooth dziękuję, to nie dla mnie), razem wyszłoby jakieś 800 - 1000 zł. Ten transmiter wyhaczyłam na innej aukcji okazyjnie za 300 zł a więc zapłaciłam trzykrotnie mniej niż za radio plus zestaw głośnomówiący.
Szymonnn
Dzięki za info.
Czyli wychodzi na to, że będę pierwszym użytkownikiem tego sprzętu na tym forum. Jak już wszystko uruchomię, napiszę, czy wart jest swojej ceny i jak się spisuje. |
_________________ Bo Żółw to Wanna, a Wanna to Żółw.
K.I.T.T. [']
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=49816
My car, my choice, my pride - Siekierap! |
|
|
|
 |
|