|
[MK6] 1.3i 60km => WIĘCEJ MOCY |
Autor |
Wiadomość |
wl0ch
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 26 Lip 2009, 19:00 [MK6] 1.3i 60km => WIĘCEJ MOCY
|
|
|
Witam
Jestem posiadaczem Fiesty 1.3 60 km z Niemiec. Na forum odnalazłem taki stary temacik:
KLIK
Autor tego tematu dawno nie zaglądał na forum, dlatego chciałbym poradzić się Was. Czy ta przeróbka jest w ogóle możliwa? i czy może być szkodliwa dla silnika?
Czy trzeba zainwestować w jakieś inne modyfikacje (chłodzenie/rozpórki)?
Może odpowiedzi na te pytania są dla Was oczywiste, ale jestem laikiem w tych sprawach.
Z góry dziękuję za pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez wl0ch 26 Lip 2009, 20:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 26 Lip 2009, 19:54
|
|
|
Nie jest to tuning auta - nie przekraczasz jego nominalnych parametrów, a wręcz odwrotnie - zdejmujesz mu kaganiec. Nie jest to więc szkodliwe w żaden sposób. "Przeróbka" jest oczywiście możliwa. W nic dodatkowo nie trzeba inwestować. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
wl0ch
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 27 Lip 2009, 18:03
|
|
|
W następnym tygodniu zabiorę się z kumplem za tą przepustnicę i zobaczymy jaka będzie różnica w jeździe.
Po lekturze KLIK nie zamierzam montować filtru stożkowego.
Ciekawi mnie tylko co da ten zabieg z usunięciem ogranicznika pedału gazu, a w szczególności naciągnięciem linki gazu? |
|
|
|
 |
aplok [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Sie 2009, 22:09
|
|
|
Witam ,
Chciałem się zapytać czy poradziłeś sobie z tą przepustnicą? Ja sprawdzałem w swoim aucie ( kupiony w niemczech) i nie widzę żadnego ogranicznika ,a przepustnica otwiera się tylko do 1/3 .Nic z tego nie rozumiem.No i ten ogranicznik pod pedałem gazu , on jest chyba zgrzewany a nie przykręcany.Jak możesz dać jakieś fotki to by było miło.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|