[MK5] Otwieranie klapy bagażnika pilotem |
Autor |
Wiadomość |
Inti
Model: Ford Fiesta Mk5`99
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8D/60KM
Wiek: 42 Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 37 Skąd: Gronowo Elbl.
|
Wysłany: 19 Cze 2009, 10:35 [MK5] Otwieranie klapy bagażnika pilotem
|
|
|
Witam.
Postanowiłem nie łączyć tematu świateł przeciw mgielnych z tym
Mam następujące pytanie.
Czy jeżeli mam w pilocie guzik do otwierania bagażnika to jest szansa na to, że w MKV jest ta funkcja (a teraz nie działa bo coś się sypnęło) czy jest to seryjny kluczyk i dlatego jest na nim opcja otwierania klapy guzikiem. Fiestka jest w wersji GIHA. Dodam, że identyczny kluczyk ma ojciec w Mondku też GIHA i tam klapa się otwiera z pilota.
Ciekawi mnie to bardzo. Jeżeli się okaże, że w MKV była taka opcja to rozkręcam tył. I teraz pytanie: załóżmy, że mechanizm otwierający klapę tam jest... gdzie się znajduje, w klapie czy w progu bagażnika.
Z góry dzięki za wszystkie informacje. |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 19 Cze 2009, 13:44
|
|
|
Mechanizm jest w klapie. Guzik może wymagać przytrzymania (a nie tylko naciśnięcia), żeby przypadkowo klapy nie otworzyć.
Całość możesz zweryfikować ściągając plastik z klapy i patrząc czy jest tam siłownik. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Inti
|
Wysłany: 19 Cze 2009, 14:11
|
|
|
Wielkie dzięki Pufcio... idę do garażu |
|
|
|
 |
Inti
|
Wysłany: 19 Cze 2009, 14:54
|
|
|
Jest siłownik, całość strasznie ciężko chodzi. Jak poruszałem siłownikiem to zaczyna się powoli ruszać. Całość mam zamiar wymontować, wyczyścić i nasmarować. Powinno być dobrze |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 20 Cze 2009, 13:33
|
|
|
Inti, klapę w MK5 otwiera się poprzez dwukrotne wciśnięcie przycisku na kluczyku.
masz tą funkcję, o ile w środku masz otwieranie klapy z guzika (przycisk u góry konsolki na tunelu środkowym) |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
Inti
|
Wysłany: 21 Cze 2009, 21:36
|
|
|
bidżej rozebrałem klapę i jest siłownik, otwiera się tak jak mówisz z pilota, ale mechanizm był zatarty dlatego nie reagował, teraz już gra . Co do otwierania bagażnika z kabiny to owego guzika w kabinie nie posiadam ale teraz przynajmniej będę mógł pilotem otwierać |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.