dziwne zachowanie rozrusznika |
Autor |
Wiadomość |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2008, 14:49 dziwne zachowanie rozrusznika
|
|
|
Sprawa dosc dziwna niedawno z 2 miesiace temu był robiony i dzis nie chciał odpalic ledwo co krecił od razu moge zaznaczyc ze akumlator jest ok. Ale dalej, zapaliłem na pych i na włonczonym silniku przekreiłem kluczyk i rozrusznik zaczoł działać. usterki narazie nie ma ale nie wiem jak to nazwac jak by sie zawiesił po prostu. Mam go jeszcze na okresie gwarancyjnym i chce wiedzieć czy tak po prostu sie zdarza czy jechac do tego mechanika ze ze odwalił fuszerkę. |
Ostatnio zmieniony przez klusek 5 Paź 2008, 22:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 5 Paź 2008, 16:01
|
|
|
Szyba: Nowa około 130 jak się orientuje,,,40 plnów, rysy nie usuniesz - twój wybór.
Rozrusznik: Prawdopodobnie coś się zatarło, są w rozruszniku elementy które powinny chodzić na sucho niektórzy smarują, smar się zlepia w takie coś i ciężko kręci wtedy - do rozebrania i przejrzenia. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2008, 22:16
|
|
|
usterka zas wystąpiła ;/ dobrze ze na górce stałem a moze mi ktos powiedzieć jak zajac sie tym rozrusznikiem ?? i co mam z nim zrobić ja ten badziew wykrecic na co uwage zwracac co mam tam wyczyscic nie wiem prosze tak prosto jak dla zielonego
ostatnim razem czyli 2 miesiace temu tuleje i stojak wymienili |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 17:49
|
|
|
Wyczyść tuleje i sprawdź czy nie ma luzów, wyczyść stojan i kumutator i zobacz czy szczotki chodzą bez problemu. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
kandyk [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 18:01
|
|
|
JoeMix, JoeMix napisał/a: |
Szyba: Nowa około 130 jak się orientuje,,,40 plnów, rysy nie usuniesz - twój wybór | Gdzie Ty tu wątek z szybą w treści widzisz? |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 18:20
|
|
|
kandyk, popatrz, że klusek, edytował posta wczoraj po 22, a JoeMix, pisał to o 16 więc może było w tym wątku coś o szybie. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 7 Paź 2008, 09:34
|
|
|
klusek, Zrób jak freeman radzi... odepnij (!!!) akumulator, potem 2 kable z rozrusznika, i odkręć rozrusznik od dzwonu skrzynki... i Ci wypadnie na glebę - rozbierz, przeczyść, sprawdź luzy i szczotki, skręć i zobacz co będzie...
Jak będziesz ostrożnie rozkłądał to bezproblemowo poskładasz... |
|
|
|
 |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Paź 2008, 12:34
|
|
|
zobacze wszystko i mam nadzieje ze bedzie ok a temacik o szybie był ale zedytowałem posta ;p dziekuje za rady |
|
|
|
 |
k_myk

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Kamil
|
Wysłany: 7 Paź 2008, 16:15
|
|
|
Skoro masz go jeszcze na gwarancji, to może warto by było wrócić do warsztatu, w którym Ci go założyli i kazać im to zrobić? Jak jest uszkodzony, to Ci go wymienią przecież... :patyk:
Pozdrawiam,
k_myk |
_________________ Chory na Fiestę... |
|
|
|
 |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Paź 2008, 10:35
|
|
|
coz chyba sie myliłem zdechł akumlator ale nie wiem jakim cudem ladowałem go z miesiac temu zawsz ladnie odpalał a tu z dnia na dzien deda zaliczył ładowałęm go i nic czeka mnie nowy i tu pytanie jak akumlator kupic ?? o jakim prodze bo na tym co mam nic nie pisze :(
a to moje 1 autko i no nie znam sie niestety |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 8 Paź 2008, 12:27
|
|
|
Myślę że w granicach 350A będzie dobrze,,, pojemność gdzieś 42Ah... |
|
|
|
 |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Paź 2008, 22:03
|
|
|
na forum jest wyszukiwarka do aku tak ze juz wiem all wogole to jak ładowałem tego dziada akumlatora to sie zagotował;p a jak dałęm do autka to nic padniety tylko wywalił przez korek elektrolit;p |
|
|
|
 |
|