wyłączenie radia podczas rozruchu.. |
Autor |
Wiadomość |
kenczorf

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 3 Kwi 2008, 23:26
|
|
|
parzych73 napisał/a: | Śmiem wątpić, nie uwierzę że kupując samochód w salonie, dali mi padnięty aku, ani że po pokonaniu kilkuset kilosów nie naładował się na tyle, żeby radio nie wyłączało się przy uruchamianiu silnika... Ja mam podpięte pod oryginalną instalację przez szpeców z ASO i też podczas rozruchu się wyłącza... Zawsze... Dodam, że bez kluczyków też da się włączyć. | moze w nowym slaonowym jest cos takiego...moze to opcja radia... ale jak wytlumaczysz realnie to ze wylacza sie podczas robienie krotkich odcinkow..ciglego odpalania i gdy "magiczne oczko" pokazuje mi ze musze podladowac a nie wylacza sie gdy mam zielone np po dluzszej trasie? |
_________________ Cichociemna
 |
|
|
|
 |
do74 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Kwi 2008, 14:28
|
|
|
u mnie raz sie wyłącza a raz nie, myślę że jest to uzależnione od stanu naładowania akumulatora i poboru mocy przez radio w danej chwili |
|
|
|
 |
zenek213
Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: CL
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 7 Maj 2008, 17:14
|
|
|
Witam!!!
A u mnie wyłącza sie radyjko w czasie odpalania i to napewno ie zalezy od akumulatora bo mam świeżutki prosto ze sklepu i dalej sie wyłącza, a mi akurat chodzi o to zeby się nie wyłączało w czasie odpalania nawet sobie zmostkowałem w kostce iso kabelek memory z plusem żeby grało bez kluczyka . |
|
|
|
 |
SpiderMAN
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał
|
Wysłany: 7 Maj 2008, 17:30
|
|
|
To zalezy na 99,9% od mocy rozruchowej akumulatora...
Po prostu jak slabiutki to radio sie samo wylacza, bo ma za male napiecie, po odpaleniu jak juz alterntor laduje dziala normalnie. |
|
|
|
 |
sulos

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Krzysiek
Wiek: 27 Dołączył: 07 Wrz 2007 Posty: 547 Skąd: Statek miłości
|
Wysłany: 7 Maj 2008, 17:32
|
|
|
SpiderMAN, glupota, glupota i jeszcze raz glupota. aku nie ma nic do rzeczy
chyba, ze nowka akku 75ah jest tak slaby, ze radio musi sie wylaczac na rozruch... |
_________________ http://www.sulkov.pl
sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
Belmondo barów mlecznych i stołówek przyzakładowych
Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe
W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
Chąda syfik 4gen :> |
|
|
|
 |
SpiderMAN
|
Wysłany: 7 Maj 2008, 20:01
|
|
|
sulos napisał/a: | SpiderMAN, glupota, glupota i jeszcze raz glupota. aku nie ma nic do rzeczy
chyba, ze nowka akku 75ah jest tak slaby, ze radio musi sie wylaczac na rozruch... | To udowodnij swoja teze... a nie od glupoty mi tu wyjezdzaj... |
|
|
|
 |
sulos

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Krzysiek
Wiek: 27 Dołączył: 07 Wrz 2007 Posty: 547 Skąd: Statek miłości
|
Wysłany: 7 Maj 2008, 20:03
|
|
|
SpiderMAN, wlasnie udowadniam tym, ze mam nowy akumulator 75Ah i radio wylacza sie podczas rozruchu tak samo jak wylaczalo sie na akumulatorze, ktory byl na zajechaniu |
_________________ http://www.sulkov.pl
sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
Belmondo barów mlecznych i stołówek przyzakładowych
Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe
W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
Chąda syfik 4gen :> |
|
|
|
 |
SpiderMAN
|
Wysłany: 8 Maj 2008, 16:14
|
|
|
Czyli to zalezec moze od ukladu rozruchowego/rozrusznika, ciul wie czego tam jeszcze... |
|
|
|
 |
FiFa
Klubowicz
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Futura
Silnik: 2.0/16V
Imię: Kamil
Wiek: 36 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 1118 Skąd: Panki/Cze-wa
|
Wysłany: 8 Maj 2008, 17:53
|
|
|
taaa ja jestem pewny ze jestes jakies ustrojostwo co sie tym zajmuje.... Dlaczego np w noych autach podczas zaplonu wyłaczaja sie swiatła i wszystkie zbedne odbiorniki rpradu na ta chwile az sie uruchomi.... Sulos pewnie jzu ma takie ustrojostwo, bo nowszy model, a natomiast mk3 nie ma czegos takiego i czy radio sie wyłączy zalezy od samego radia ale takze od naladowanie akumulatopra... |
_________________ Tuning to choroba, szukam lekarza...
Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają... |
|
|
|
 |
|