poduszka? |
Autor |
Wiadomość |
jez733

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Sebastian
Wiek: 36 Dołączył: 23 Cze 2007 Posty: 201 Skąd: Pogorzela
|
Wysłany: 1 Kwi 2008, 23:56 poduszka?
|
|
|
Otóż podczas swobodnej jazdy to nie występuje ale jak by przeciągnąć np na 2 biegu do ponad 3 tys obrotów i wcisnąć sprzęgło żeby zmienić na 3 bieg to podczas wciśnięcia sprzęgła jest taki moment jakby przód podskoczył i ostro rwał do przodu..
Przy jeździe do ok 3tys problem nie występuje więc na razie nie szkodliwie ale wole wiedzieć..
Czy to wina jakiejś poduszki pod silnikiem lub pod skrzynią, czy czegoś innego, jeśli czegoś innego to czego? Już się psychicznie przygotuję |
|
 |
KrystianA [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 00:04
|
|
|
ja myślę że to wina czegoś innego i że masz gorszego grata ode mnie , ciągle Ci się coś psuje |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 09:01
|
|
|
poduszka. ta mniejsza pod skrzynia |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
jez733

|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 18:46
|
|
|
dzisiaj pytałem jednego mechanika ( z góry mówię że nie wiem czy ma racje ) bo mi oznajmił że to nic takiego po prostu miałem wymieniane sprzęgło i teraz dobrze bierze i jak silnik mocno ciągnie do przodu to po wduszeniu sprzęgła przerywam mu tą moc i taki efekt się robi
jest coś w tym prawdy? czy jednak na pewno ta mniejsza poduszka pod skrzyniom?
KrystianA napisał/a: | i że masz gorszego grata ode mnie , ciągle Ci się coś psuje |
z małym wyjątkiem że mój to xr2i który już swoje przeszedł bo na pewno nikt go nie żałował a twój to zwykły diesel.. |
|
 |
KrystianA [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 19:05
|
|
|
jez733 napisał/a: |
jest coś w tym prawdy? czy jednak na pewno ta mniejsza poduszka pod skrzyniom?
KrystianA napisał/a: | i że masz gorszego grata ode mnie , ciągle Ci się coś psuje |
z małym wyjątkiem że mój to xr2i który już swoje przeszedł bo na pewno nikt go nie żałował a twój to zwykły diesel.. |
Diesle maja to do siebie że są mocno eksploatowane i to się tyczy także mojego auta, mam całkowicie porysowaną i zdartą szybę przednią i przebieg jakieś 400 tyś |
|
|
|
 |
jez733

|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 20:13
|
|
|
KrystianA napisał/a: | Diesle maja to do siebie że są mocno eksploatowane i to się tyczy także mojego auta, mam całkowicie porysowaną i zdartą szybę przednią i przebieg jakieś 400 tyś |
no i generalkę musiałeś robić a jak bym miał taką szybę to bym ją wymienił, ja za swoją xrke dałem tyle co za dobrego malucha a w porównaniu do niektórych to i tak w niej mało robiłem ale to nie temat o tym
co z tą tezą co mi ten mechanik powiedział może to być to nowe sprzęgło czy na 100% ta poduszka? |
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 23:32
|
|
|
jez733 napisał/a: |
co z tą tezą co mi ten mechanik powiedział może to być to nowe sprzęgło czy na 100% ta poduszka? | pewnie to i to..
a ja mówie poduszka.. |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
jez733

|
Wysłany: 2 Kwi 2008, 23:40
|
|
|
szynszyl napisał/a: | pewnie to i to..
a ja mówie poduszka.. |
ale to sie chyba aż tak bardzo nie pali z wymianą, nie?
czy musi być jak najszybciej zrobione?
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.