FAQ - podświetlenie - wymiana żarówek na diody |
Autor |
Wiadomość |
marcus_87

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
|
|
|
|
 |
Tommy

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Tomek
Wiek: 38 Dołączyła: 25 Sty 2007 Posty: 521 Skąd: Zielsko-Białe
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 08:40
|
|
|
No to może ja dorzucę swoje 3 grosze
Podświetlenie regulacji wysokości świateł wykonałem w taki oto sposób (foto poglądowe - druciki ostatecznie zostały zamontowane w inny sposób)
Nawierciłem 2 otwory o średnicy diód i zamontowalem w nic 2 zeszlifowane błękitne diody .
W miejsce orginalnej żarówki wstawiłem diodę w kolorze pomarańczowym (równiez zeszlifowana, wysunieta dosc mocno do przodu, zeby nie swieciła na tarcze z cyframi)
Efetk jest taki:
Co do reszty podświetleń to u mnie wygląda to tak:
Na fotce światlo jest bardzo intensywne, ale zapewniam, ze na zywo jest duuuuzo bardziej delikatne - nie razi, nie rozprasza.. Jeszcze brakuje mi podświetlenia zegarka, przycisku tylnej klapy i zapalniczki... Ale juz z tym walcze
Inspiracją dla mnie był mój wymieciony radio-kaseto-odtwarzacz dźwięków dziwnej treści Blaupunkt Augsburg (w kolorze blue-orange;) |
|
 |
Piter
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: RS2000/150KM
|
Wysłany: 29 Mar 2008, 10:37
|
|
|
Tommy, Nierób takich zdjęć "z ręki" jak to otwozyłem to zakręciło mi się w głowie i spadłem z krzesła. Teraz mam 7 szwów na czole i wybite 2 zęby ....
Ustaw aparat na mniejszą czułość i oprzyj stabilnie a najlepiej nawet nie naciskaj spustu żeby nie trącić aparatu tylko ustaw samowyzwalacz ... |
_________________ MK3 XR2i Czarna Curva 1.6 CVH --- RSCurva 2.0 N7a + SZPERA
MK4 1.25 ZETEC Ghia
MK6 1.4 TDCI w automacie - coraz gorzej ze mną ... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.