problem z rozruchem |
Autor |
Wiadomość |
rendziak [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Lut 2008, 11:20 problem z rozruchem
|
|
|
Jestem dumnym posiadaczem fiesty z 94 roku 5drzwiowej. Ostatnio wszystko zaczeło mi powoli siadać... urwany tłumik naprawiony we własnym zakresie. Swoją drogą ile może ksztować wymiana całego tłumika? Urwany przed katalizatorem czyli w najgoszym miejscu.
Do sedna sprawy.
Miałem problemy z rozrusznikiem wydawał straszne zgrzyty z siebie. Wymieniłem szczotkotrzymacze i 2 tuleje.
Przez 2 dni było wporządku teraz znowu zaczeły się problemy.
Bez ostrzezenia, raz na zimnym sliniku, raz na gorącym samochód nie chce odpalić.
Rozrusznik pracuje normalnie, odpala samochód zaczyna pracować po czym odrazu gaśnie. Przyciskanie gazu nic nie daje.
Jedynym sposobem na jazde jest jednoczesne odpalanie samochodu i jazda na rozruchu. Silnik sie dławi mocno ale rusza.
Co może być tego przyczyną? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 22 Lut 2008, 18:05
|
|
|
upewnij się czy po odpaleniu wyłącza się dorazu rozrusznik . |
|
|
|
 |
rendziak [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Lut 2008, 18:58
|
|
|
sprawdzone ale problem pojawia sie nadal. nie mam już pojęcia co sie z nią dzieje... |
|
|
|
 |
rafal308

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 28 Lut 2008, 19:31
|
|
|
Nowy tlumik to koszt 150 zl...tyle kasuja sobie w Gnieznie na szrocie za uzywany w b.dobrym stanie wolaja 40 zl bez montazu.
Jesli chodzi o dlawienie sie silnika to mialem taka sama sytuacje,ktora ustapila po wymianie swiec,przewodow WN oraz wymianie filtru powietrza
ceny sa nastepujace
filtr-20 zl
przewody - 100 zl
swiece- 8.50 szt
Jednak sprawdzilbym jeszcze tak dla pewnosci jak wyglada filtr oleju. |
|
|
|
 |
slawoj
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 29 Lut 2008, 21:07
|
|
|
Jesli chodzi o kwestie tlumikow to cos na ten temat wiem:) Z tego co napisales to urwal Ci sie tlumik srodkowy. Dwa tygodnie temu mialem ten sam problem U mnie w miescie w sklepie motoryzacyjnym tlumik srodkowy kupilem za 85 zl. Z uwagi na to ze mam garaz z kanalem to sam wymienilem tlumik. Troche sie nameczylem bo to cholerstwo sie tak zapieklo, ze nie chcialo wyjsc wiec trzeba bylo uzyc kontowki i ponacinac troche ta rure. No i tez nie bylo latwo z wyciagnieciem tlumika z gumy mocujacej ale dla chcacego nic trudnego A jakies 4 miesiace wczesniej urwal mi sie tlumik koncowy Za niego dalem tez 85 zl i podobnie wygladala jego wymiana. |
_________________ slawoj |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.