tarcze hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
jez733

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Sebastian
Wiek: 36 Dołączył: 23 Cze 2007 Posty: 201 Skąd: Pogorzela
|
Wysłany: 8 Lut 2008, 19:02 tarcze hamulcowe
|
|
|
Na mechanice założyli mi nowe tarcze hamulcowe.. niestety nie miałem nic do wybierania bo miało być zrobione od ręki i nic innego mi nie zaoferowali.
Założyli mi tarcze firmy Mikoda i za same tarcze bez robocizny itp zapłaciłem 185zł
To dużo czy mało?
I drugie pytanie czy ta firma mikoda to jakiś bubel czy raczej trochę mi posłużą te tarcze bo szczerze się nie orientuje. |
|
|
|
 |
genov [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Lut 2008, 21:15
|
|
|
http://www.mikoda.pl/publ...ent=det&id=2219 mogles sam sprawdzic Tylko teraz sie nie obraź bo Cie w hu....... zrobili aha no i w wyszukiwarce na stronie tej firmy znalazlem ten konkretny model do xr2i. |
|
|
|
 |
Dietih
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.4 16V/90KM
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 8 Lut 2008, 21:45
|
|
|
jez733 napisał/a: | Założyli mi tarcze firmy Mikoda |
może nie bedzie tak źle...
sam zamierzam je wrzucić na ruszt jak juz brembo skończą sie, tyle ze w wersji nacinanej
slyszalem (czytalem na rożnych forach) ze mikoda robi tarcze nacinane dla brembo na nasz rynek, także na ich stronie bylo cos o współpracy z brembo
Pozdro
PS. daj znac za jakis czas jak sie sprawują
...a czy chłopaki zakladając tarcze odpowiednio oczyścili piasty...zeby nie bylo ze za tysiąc km tarcze "pogięły" sie |
_________________ był Ford Puma 1.4 16v
jest Alfa Romeo 147 1.9 jtdm Nero Carbonio
www.psycholog-lublin.com.pl |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 8 Lut 2008, 21:50
|
|
|
mikoda to lipa niestety i nie wytrzymuje ostrej jazdy i się krzywi . Jeśli jeździsz spokojnie to dadzą rade ale wariacji nie przetrzymuja . |
|
|
|
 |
jez733

|
Wysłany: 8 Lut 2008, 22:58
|
|
|
genov napisał/a: | ylko teraz sie nie obraź bo Cie w hu....... zrobili |
nie mam się za co obrażać.. tak też myślałem że za dobrze na tym nie wyjdę jak oni sami części będą załatwiali, i już chyba nigdy nie będę kazał mechanikowi kupować samemu części jeśli będę wiedział co trzeba wymienić..
Dietih napisał/a: | ...a czy chłopaki zakladając tarcze odpowiednio oczyścili piasty...zeby nie bylo ze za tysiąc km tarcze "pogięły" sie |
to mnie chyba szlak trafi
kurcze bo na allegro za tą kasę miałbym BREMBO
ale cóż człowiek uczy się na błędach..
dzięki za uświadomienie mnie... moim zdaniem porządni mechanicy przez takich papraków tracą opinię |
|
|
|
 |
kaczoro
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Bartosz
Wiek: 40 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 391 Skąd: Jastrzębie/Krk
|
Wysłany: 8 Lut 2008, 23:23
|
|
|
Wystraczy przejrzeć allegro...chociaż ostatnio poza allegro można znaleźć markowe części w lepszych cenach poprostu nie ma się co śpieszyć, chyba że nie zależy Ci na kosztach
Pozdrawiam!
P.S. rozumiem, że pewnie zależało Ci żeby mieć auto zrobione na wczoray... jeśli komuś zależy żeby mieć TANIO zrobione to wymianę tarcz czy klocków można zrobić samemu, naprawdę nie trzeba mieć doktoratu z mechaniki pojadów |
|
|
|
 |
jez733

|
Wysłany: 8 Lut 2008, 23:29
|
|
|
kaczoro napisał/a: | P.S. rozumiem, że pewnie zależało Ci żeby mieć auto zrobione na wczoray... jeśli komuś zależy żeby mieć TANIO zrobione to wymianę tarcz czy klocków można zrobić samemu, naprawdę nie trzeba mieć doktoratu z mechaniki pojadów |
nie naprawdę pilnie potrzebowałem mieć szybko auto zrobione, nie mam garażu a była okropna pogoda błoto itp, staram się większość robić sam ale naprawdę nie miałem czasu i warunków, auto oddałem w czwartek a było potrzebne na piątek rano więc sami rozumiecie..
Ja miałem na początku zamiar kupić BREMBO na allegro a nawet przez chwile nie myślałem że mi tyle wycenią liczyłem na max taką cenę razem z robocizną
Wymieniali jeszcze jedną tulejkę na wachaczu, wycenili za nią 30zł ( też za drogo )
[ Dodano: Sob Lut 09, 2008 01:04 ]
Dobra, zamknijcie ktoś ten temat bo szkoda roztrząsać moją finansową porażkę |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.