Problem ze światłami |
Autor |
Wiadomość |
Sethmp
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 20 Kwi 2007, 16:55 Problem ze światłami
|
|
|
Mam taki problem
Przejrzałem forum i archiwum i nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi czy zachowanie mojej fiestki jest normalne.
Otóż w momencie zapalenia i jazdy na światłach mijania tylne światła mają taką samą intensywność w momencie jazdy jak i w momencie hamowania. Chciałem założyć trzeci stop i gdy podłączyłem było ładnie pięknie bo dopóki próbowałem jazdy bez włączonych światęł to przy naciśnięciu hamulca się zapalał, natomiast teraz gdy włączam światła to świeci sie cały czas. Wie ktoś z was może w czym jest problem i jak go usunąć?? |
Ostatnio zmieniony przez Sethmp 26 Kwi 2007, 13:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Slaweeek

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Wiek: 37 Dołączył: 10 Gru 2006 Posty: 48 Skąd: Puszcza Mar.
|
Wysłany: 20 Kwi 2007, 20:57
|
|
|
moim zdaniem zwarcie gdzieś na kablach albo złączu jakimś i cały czas Ci się stop świeci razem ze światłami mijania. Rada? Nie wiem trzeba poszukać ale gdzie to nie mam pojęcia zacznij od lamp tylnych i czy tam kable sie nie stykają i leć po kablach. Jeszcze niech ktoś bardziej w temacie się wypowie bo może przyczyna leży gdzie indziej. |
|
|
|
 |
Sethmp
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
|
Wysłany: 26 Kwi 2007, 12:35
|
|
|
A czy może być coś z bezpiecznikami?Podłączałem ten 3 stop pod ten czerwono-czarny kabelek z tyłu ale świeci się ciągłym światłem a nie, tak jak powinien tylko po naciśnięciu hamulca.
Tak wiec po prostu juz nie mam pomysłów co to kurcze może być...
[ Dodano: Sob Kwi 28, 2007 15:46 ]
do moda...można zamknąć temat...światła zrobione....okazało się ze blaszka przy światłach z tyłu była wygięta i trzymała się na słowo...po wymianie wszystko jest git |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.