|
[MK6] problem ze światłami |
Autor |
Wiadomość |
drozzd [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sty 2011, 13:41 [MK6] problem ze światłami
|
|
|
Witam, widzę ze na forum sporo tęgich głów, wiec liczę na Waszą pomoc. Przeszukałem masę postów, ale nie znalazłem odpowiedzi.
W mojej Fieście z 2003 roku przestały działać światła mijania. Drogowe działają. Z przodu pali się tylko jedna pozycja. Z tyłu ok. Bezpieczniki ok - wsadziłem nowe. Z forum dowiedziałem się , że może to byś przekaźnik, więc jako laik odstawiłem auto do elektryka z taką sugestią. Niestety ten dzwoni po kilku godzinach z informacją, że to grubsza sprawa "będzie próbował obejść jakiś system dsi, że już wszystko wie, że jeszcze coś znalazł i jak mu się uda to koszt naprawy 300zł, jak nie, to tylko serwis". Pytanie: Czy koleś chce mnie naciągnąć?
Z góry dziękuję za okazaną pomoc!
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Neo178
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Mariusz
Wiek: 35 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 322 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: 14 Sty 2011, 15:08
|
|
|
drozzd, sorry za banalne pytanie, ale sprawdzałeś czy nie są spalone żarniki od świateł mijania? Bywa tak, że żarówki mogą się spalić w tym samym czasie. |
|
|
|
 |
drozzd [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Sty 2011, 16:27
|
|
|
Neo178 Żarówki były dobre.
Odebrałem właśnie auto. Zostawiłem 280zł, za naprawę "systemu bsi" , wg pana elektryka to "taki system odpowiedzialny za drugorzędną elektrykę (światła, wycieraczki, nawiew itp.). dostało się tam troszkę wody, a że woda i prąd daje elektrolit to awaria gotowa. Na szczęście nie trzeba było kupować nowego, wystarczyło ten 'zregenerować'. "
Rzeczywiście światła naprawione, na desce przestała się też świecić kontrolka hamulca (świeciła się podobno przez to, a nie jak myślałem nisko poziom płynu), auto jeździ, więc jestem zadowolony.
Co o tym myślicie? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|