|
Elektryczne szyby z 5D do 3D |
Autor |
Wiadomość |
Korton [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Mar 2007, 16:45 Elektryczne szyby z 5D do 3D
|
|
|
Witam.
W mechanicznym dalem, bo to nie elektryka
Czy ktos wie, czy bedzie pasowal mechanizm elektryczny podnoszenia szyb (komplet - prowadnica, linki, silnik elektr) z MK4 5 drzwiowej do MK4 3 drzwiowej? Mam okazje taki kupic na allegro, tylko nie wiem czy bedzie pasowal.
Z gory dziekuje za pomoc. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 18 Lip 2010, 12:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
M_arcin

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 24 Mar 2007, 18:49
|
|
|
Powinien pasować,
ja mam takie pytanie natury silnikowej bo widze, że masz 1.4/90KM, jak się tym jeździ? Miałeś moze bezpośrednie porównanie do 1.25? |
|
|
|
 |
Korton [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Mar 2007, 20:38
|
|
|
Jezdzilem MK6 z silnikiem 1.25, ale ciezko porownac bo mk6 pewnie ciezsza jest i inaczej sie prowadzi. 1.4 szybsze jest napewno, zwlaszcza przy wiekszej predkosci - powyzej np 80km/h.
Wpadnij kiedys do Krakowa, to sie przejedziesz i sam ocenisz |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 04:19 Re: Mechanizm elektryczny podnoszenia szyb MK4
|
|
|
Korton napisał/a: | Witam.
W mechanicznym dalem, bo to nie elektryka
Czy ktos wie, czy bedzie pasowal mechanizm elektryczny podnoszenia szyb (komplet - prowadnica, linki, silnik elektr) z MK4 5 drzwiowej do MK4 3 drzwiowej? Mam okazje taki kupic na allegro, tylko nie wiem czy bedzie pasowal.
Z gory dziekuje za pomoc. | Nie pasuje, bo są za krótkie linki. |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
Korton [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2007, 12:59 Re: Mechanizm elektryczny podnoszenia szyb MK4
|
|
|
jackrzec napisał/a: | Nie pasuje, bo są za krótkie linki. |
Dzieki, wiec szukam od 3 drzwiowej. |
|
|
|
 |
bart1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Mar 2007, 02:39 Re: Mechanizm elektryczny podnoszenia szyb MK4
|
|
|
jackrzec napisał/a: |
Nie pasuje, bo są za krótkie linki. |
To nie do końca jest prawda. Ja do swojej 3D założyłem elektryczne szyby od wersji 5D też MK3. Zanim to zrobiłem szukałem informacji na forum i zawsze było powiedziane że linki za krótkie. Nie da się założyć w oryginalne miejsce ale założyć się da. Silnik zamiast zamocować tam gdzie była korbka (na trzy śruby) przykręciłem trochę bliżej prowadnicy (w dwa otwory jakie tam były i trzeci który trzeba wywiercić). Prowadnice przykręciłem na dwa górne otwory a dwa dolne trzeba wywiercić ok 1cm niżej. Dodam, że ja przykręciłem silniczki na dwie śruby bo nie miałem aku żeby wywiercić trzeci (kiedyś to zrobię) i działa już ponad miesiąc. Prowadnice w oryginalne Miałem całą instalacje i przyciski, zajęło mi to dwa popołudnia po 3 godziny (najgorsze jest ścięcie nitów i przeciąganie kabli).
Jak masz okazje kupić tanio od 5D to bierz śmiało bo roboty nie ma dużo a jaka wygoda 8) |
|
|
|
 |
Korton [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Mar 2007, 08:22 Re: Mechanizm elektryczny podnoszenia szyb MK4
|
|
|
Troche za duza rzezba, poszukam z 3D zeby wszystko elegancko pasowalo bez wiercenia. Ale dzieki za odp. dzieki temu wiem, ze na pewno nie pasuje z 5D do 3D |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|