Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2014, 09:52 |
Elektryczne szyby |
Autor |
Wiadomość |
counterpart [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2005, 08:31 Elektryczne szyby
|
|
|
Witam
Dzis nawalił mi mechanizm opuszczający szybę od strony pasażera.
Silnik nie reaguje kiedy próbuję ją opóścić, natomiast kiedy wciskam przycisk do góry to z silniczka dobywa się cichutki "bzyczenie" lub coś podobnego do cichego terkotania. Żeby usłyszeć ten dźwięk trzeba się naprawdę wsłuchać. Co mogło się zepsuć ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 5 Paź 2005, 08:34
|
|
|
mogla sie linka rozstrzepic i blokuje caly mechanizm naprawda tego mija sie z celem |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
Rycho
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
Wiek: 50 Dołączył: 26 Maj 2004 Posty: 203 Skąd: Trzebnica
|
Wysłany: 5 Paź 2005, 10:35
|
|
|
Może włącznik padł. Sprubuj zamienić z jednym sprawnym. Tylko pamiętaj, żeby ten niesprawny włożyć w miejsce sprawnego bo też działać nie będzie (tzn jeśli sytuacja dotyczy szyby pasażera)
Rycho |
_________________ JetCar XR2
I,i,i ja mówię ci, że ci, co władzę mają
Robią syf i w tym syfie się tarzają
I mówię ci, że ten, kto ma władzę
Niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

|
Wysłany: 5 Paź 2005, 10:39
|
|
|
albo i wlacznik ale one sa rozbieralne i wystarczy koncowki stykow pilniczkiem do paznokci potraktowac i dzialaja jak ta lala ;-) |
|
|
|
 |
counterpart [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2005, 16:05
|
|
|
@ Mafios. Na początku też zdawało mi się, że to przełącznik, ale przecież gdyby tak było to nie słyszałbym chyba raczej nic od strony silniczka
Raczej stawiałbym na zepsuty mechanizm... Dlaczego naprawa mija się z celem. Czyżbym musiał zaiwestować w nowy mechanizm? Mam jeszcze pytanko. Czy jest jakiś sposób na to by szyba nie opadła gdy wyjmę ten mechanizm? Podejżewam, że nie zdążę naprawić tego w jeden dzień a nie mam gdzie zostawić auta jeśli musiałbym zostawić opuszczoną szybę.
Dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

|
Wysłany: 5 Paź 2005, 19:46
|
|
|
no jest stara odwieczna metoda zapozyczona z fiata 126p wsadzasz kija pod szybe
jak cos mam prawy podosnik za 140zl |
|
|
|
 |
bradek37
Wersja: CL
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 15 Kwi 2014, 21:00
|
|
|
Witaj Mafios
Mam w wyposażeniu standardowym elektryczne szyby, mam problem od strony pasażera czyli z prawej strony, problem jest taki, że szyby podnosi się do połowy lub trochę, potem szyba stoi a silniczek chodzi i jest właśnie takie terkanie, kiedy silniczek już przestanie chodzić do mogę ręką opuścić szybę prawie do końca, a jak nie opuszczam ręką to kiedy zamykam szybę to silniczek chodzi, szyba stoi i dopiero później podnośnik łapie szybę i zamyka, czy to może być zepsuty elektryczny podnośnik wraz z linkami po bokach mocowanym do metalowego stelaża na którym jest szyba, to jest całość w komplecie
[ Dodano: Czw Maj 15, 2014 18:53 ]
Witajcie
bardzo pilnie potrzebuje elektryczny podnośnik do szyby od pasażera do fiesty 3 drzwiowej m3 z 1991 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.