[MK4] Stuki w przednim zawieszeniu |
Autor |
Wiadomość |
Rafal1504 [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Gru 2006, 11:51 [MK4] Stuki w przednim zawieszeniu
|
|
|
Witam
szukałem ale podobnego problemu nie znalazłem.
Słyszę stuki w przednim zawieszeniu, żadnych luzów na wahaczu, drążki ok, stabilizatory również, amortyzatory nie mają wycieków oraz dobrze tłumią, przeguby również ok, podejrzewam mocowanie amortyzatorów u góry, czy dużo jest roboty przy wymianie (czy np. trzeba odkręcać wahacz).
Pozdrawiam i z góry dziękuje za porady. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 27 Mar 2010, 15:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
daro

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 7 Gru 2006, 18:07
|
|
|
zerknij jeszcze raz dokladniej na gumki stabilizatora |
_________________ daro |
|
|
|
 |
ElGrey
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Sport
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Imię: Grześ
|
Wysłany: 7 Gru 2006, 20:51
|
|
|
Ja nie mam luzow w zawieszeniu i mam stuki
A jest to stuk w przekladni kierowniczej, na slimaku.
W aso powiedzieli ze w fordach na naszych drogach to nic specjalnie unikalnego i jesli nie ma luzow to jedzic, bo wymiana to kupa kasy :bad:
Jerzdze tak juz 1,5 roku i nadal nie mam luzow na kierownicy, czy na kolach, auto nie myszkuje na drodze bez wzgledu na pretkosc i przeglad zerowy i zwykly auto przeszlo bez problemow
A stuk jest tylko na nierownosciach i wku... mnie niesamowicie, ale koszty wymiany :cry: |
|
|
|
 |
anjko

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
Imię: Mariusz
Wiek: 44 Dołączył: 25 Lis 2006 Posty: 421 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 7 Gru 2006, 22:35
|
|
|
daro napisał/a: | zerknij jeszcze raz dokladniej na gumki stabilizatora |
Dokładnie, sprawdzcie jeszcze raz te gumki na stabilizatorze bo mało kto zwraca na nie uwage nawet na przegladzie a potrafią nieżle hałasować. Ja np miałem rozwalona przekładnie do tego stopnia ze nie dało rady ustawić zbierznosci bo cała listwa latala i co po wymianie dalej stukało wkońcu do wymiany zostały juz tylko gumki bo reszta była zrobiona i dopiero pomogłlo a na poczatku wydawało mi sie ze sa dobre. Co prawda było to w Escorcie ale to ta sama konstrukcja Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Rafal1504 [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Gru 2006, 16:12
|
|
|
Sprawdziłem te stabilizatory okazało się że są do wymiany, jeden nawet wyleciał ze sworznia kulistego, muszę je wymienić i zobacze czy stuki zanikły.
Pozdrawiam i dzięki za porady |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.