[MK4] Tłuczenie w przednim zawieszeniu |
Autor |
Wiadomość |
jacek5321 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lis 2006, 12:10 [MK4] Tłuczenie w przednim zawieszeniu
|
|
|
witam smigam mk 4 z97 od kilku dni cos sie tlucze z przodu tak jakby w prawym kole nie az tak bardzo glosno ale drazni moze ktos mi powie co sprawdzic.
mam jeszcze jedna sprawe ostatnio bylem zmuszony sciagnac kola 14" i zalozyc 13" teraz czasami kierownica jakby byla lekko przekrecona w lewa strone odnosze takie wrazenie jak jade prosto ale nie zawsze moze to przez te 13".
prosze o odp
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Mar 2010, 13:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Nobel
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 10 Lis 2006, 21:39
|
|
|
Cudów to tam nie ma na początku do sprawdzenia tuleje gumowe na wahaczu i końcówka wahacza. Póżniej koncówki drążków kierowniczych i końcówki stabilizatorów.
Jak auto stoi na kołach złap za opone i "potermoś" autem, powinieneś wyczuć czy dochodzą jakieś niepokojące odgłosy. Jak sie sam nie zamierzasz bawić w diagnozy to zajedź na stacje niech oni sie tym zajmą.
Co do ściągania sprawdź zbieżność i spróbuj zamienić z opone przednia z tylną powinno pomóc.
Pzdr |
|
|
|
 |
jacek5321 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2006, 14:12
|
|
|
dzieki stary za rady |
|
|
|
 |
daro

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 12 Lis 2006, 17:16
|
|
|
moim skromnym zdaniem to gumy na stabilizatorze sie wybily tez mam ten problem.Przy wymianie na nowe owin nowa gume stabilizatora kawałkiem gumowego paska i to wszystko skrec do kupi i bedziesz mial to z glowy na jakis czas |
_________________ daro |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.