Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: molu
27 Wrz 2008, 17:50
Co wybrać, skrzynie basowe
Autor Wiadomość
Bit1 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Błażej
Wysłany: 17 Mar 2006, 23:20   

Gdybym miał kase na Hertze to bym się nie zastanawiał pewnie nawet tylko właśnie je kupił no ale niestety.
No właśnie duża większość ludzi bardzo krytykuje boshmanna a mała część (ale jednak ktoś) mówi że za tą cenę grają całkiem przyzwoicie więc chyba pojadę sobie gdzieś do sklepu gdzie je mają i sobie posłucham chociaż to nei to samo co odsłuch w aucie no ale trudno
Lehu8 nawet fajne te Tonsile ale cena tez odpowiednia.

Niebieska 1,3i 1992 27.08.2005-20.05.2012
Czerwona 1,3 LPG 1990 8.01.2010-8.11.2010
Srebrna RS1800 LPG 1995 od 21.02.2012

mikolaj_r 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Mikołaj
Wysłany: 17 Mar 2006, 23:50   

Tak jak mówią poprzednicy najlepiej odsłuchać głośniki przed zakupem. Każdy szuka czegoś innego. Każda firma ma swoje specyficzne brzmienie(np.hertz-krótki i wyraźny bas,ostre tweetery,helix-miękkie i ciepłe granie itp.)Mnie osobiscie dźwiek Boschmannów zupełnie nie odpowiada(wolałbym macaudio albo sinuslive), ale najwazniejsze zeby właściciel był zadowolony.

Bit1 

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Błażej
Wysłany: 18 Mar 2006, 10:02   

Dobra to sprawę głośników mam mniej więcej rozwiązaną ale miałem też kilka inych pytań które utknęły w poprzednich postach więc je powtórzę:

-Jak głośnik ma głębokość montażowa np. 65mm no czyli do standardowych miejsc nie wejdą,
Uda je się zamontować jeśli zastosuje się dodatkowo do montażu pierścienie z Mdfu? Czy potem da się bezproblemów założyć spowrotem tapicerkę drzwiową?

-W sprawie tweeterów czy ktoś jeszcze montował gwizdki tak jak coccolino: http://www.fiestaklubpols...ghlight=gwizdki
Czy to dobre miejsce? Dobrze brzmi?

-Czy takie wytłumienie brzmi starczy: http://www.powe.pl/fiesta.html?
Gdzie kupić najtaniej maty, czytałem że można znaleźć jakieś maty budowlane w Obi i one spełniają swoje zadanie więc jak co wy stosowaliście?

Niebieska 1,3i 1992 27.08.2005-20.05.2012
Czerwona 1,3 LPG 1990 8.01.2010-8.11.2010
Srebrna RS1800 LPG 1995 od 21.02.2012

xr2fun 

Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Xr2
Silnik: 1.6/96KM
Wysłany: 18 Mar 2006, 19:49   

Bit1 napisał/a:
Dobra to sprawę głośników mam mniej więcej rozwiązaną ale miałem też kilka inych pytań które utknęły w poprzednich postach więc je powtórzę:

-Jak głośnik ma głębokość montażowa np. 65mm no czyli do standardowych miejsc nie wejdą,
Uda je się zamontować jeśli zastosuje się dodatkowo do montażu pierścienie z Mdfu? Czy potem da się bezproblemów założyć spowrotem tapicerkę drzwiową?
?

Poszukaj np. w Media Markt odpowiednich dystansów a nie baw się w mdf bo wyjdzie drożej ( chyba, że masz płytę do wycięcia ). Dystanse mocujesz na zewnątrz tapicerki więc problemu nie ma. Sprubuj poszukać używanych głośników dobrej klasy w cenie nowych o niepewnym brzmieniu.

mikolaj_r 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Mikołaj
Wysłany: 18 Mar 2006, 22:59   

Bit1 napisał/a:

dystanse zamontujesz na tapicerke, wiec nie ma problemu, musisz cos pokombinować z kieszeniami w drzwiach.
Bit1 napisał/a:

-W sprawie tweeterów czy ktoś jeszcze montował gwizdki tak jak coccolino: http://www.fiestaklubpols...ghlight=gwizdki
Czy to dobre miejsce? Dobrze brzmi?

zapytaj coccolino :)
Bit1 napisał/a:

-Czy takie wytłumienie brzmi starczy: http://www.powe.pl/fiesta.html?
Gdzie kupić najtaniej maty, czytałem że można znaleźć jakieś maty budowlane w Obi i one spełniają swoje zadanie więc jak co wy stosowaliście?

na allegro maty APP-są niezłe, z matami z obi nie miałem przyjemności :) więc się nie wypowiadam.

Jakbyś miał jeszcze jakies problemy wal na PW co by forum nie zawalać naszymi rozmowami.

andrew
[Usunięty]

Wysłany: 29 Mar 2006, 14:35   

nicos napisał/a:
to powiedz mi o jakie modele tego boszmana chodzi??u mnie gostek ma kupil boszmany i mu bylo super a jak podjechal kolega z glosnikami jbl to wtedy sobie porownal i troche sie zdziwil:)

jezeli moge powiedziec dosc wazna rzecz odnosnie jakosci odsluchu dzwieku to mysle ze kolega się zdziwil bo zakupil glosniki dobrej firmy JBL ale standartowe okablowanie i wzmak tak ze wazna rzecza jest dobranie odpowiednich akbli i innych zlaczy i wzmakczniaczy aby to wszystko cykalo jak powinno

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 29 Mar 2006, 20:10   

to prawda bardzo wazna rzecza jest dobor okablowania i wzmacniacza a jesli zachodzi taka potrzeba to jeszcze trzeba wzmacniacz wzbobacic o kondensator(super sprawa) i wtedy dopiero mozna mowic o glosnikach i ogolnym dobrym brzmieniu takiego zestawu

Odpowiedz do tematu