Przesunięty przez: molu 27 Wrz 2008, 17:49 |
nie czyta CD |
Autor |
Wiadomość |
MATEUSZ

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: mateusz
|
Wysłany: 15 Mar 2006, 14:57 nie czyta CD
|
|
|
witam mam Cd w autku i czasami nie czyta mi płyt mieli mieli i ją wyżyca co może być?? |
_________________ Fiesta rok 1990 1.8 D sprzedany
VW T4 rok 1991 2.4 D
Seat Toledo 1994 1.8 B+LPG |
|
|
|
 |
Aero [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Mar 2006, 15:26
|
|
|
albo rozkrec radio i wyczysc laser,
albo uzyj plyty czyszczacej :]
jesli to jest od zabrudzonego lasera oczywiscie,
innych pomyslow nie mam:P |
|
|
|
 |
mikolaj_r

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Mikołaj
|
Wysłany: 15 Mar 2006, 16:07
|
|
|
Nie wiem jakie masz radio ale o tej porze roku nie jest to nic niezwykłego. Po prostu wilgoć zbiera się na czytniku i stąd takie dziwne zachowanie. Wyciągaj płytę z odtwarzacza jak zostawiasz samochód na dłużej. Włączaj go dopiero jak samochód się dobrze nagrzeje - tyle możesz zrobić. No chyba że po zimie dalej bedziesz miał ten problem... |
|
|
|
 |
jaco11

Imię: Jacek
Wiek: 50 Dołączył: 07 Wrz 2005 Posty: 1256 Skąd: Świnoujście
|
Wysłany: 24 Mar 2006, 21:02
|
|
|
Czyszczenie soczewki lasera od środka nijak nie wyczyścisz, bo jest to element umieszczony razem ze źródłem promieniowania światła w jednej zamkniętej obudowie przez co nic tam do środka nie może się dostać. Można wyczyścić soczewkę z zewnątrz i robi się to na 2 sposoby, czyszcząc specjalną płytą czyszczącą lub patyczkiem z nawiniętą watą zmoczoną w spirytusie, ale trzeba robić to bardzo delikatnie aby nie uszkodzić wahaczy, na których jest zawieszona.
Pozdrawiam.
mikolaj_r napisał/a: | Nie wiem jakie masz radio ale o tej porze roku nie jest to nic niezwykłego. Po prostu wilgoć zbiera się na czytniku i stąd takie dziwne zachowanie. Wyciągaj płytę z odtwarzacza jak zostawiasz samochód na dłużej. Włączaj go dopiero jak samochód się dobrze nagrzeje - tyle możesz zrobić. No chyba że po zimie dalej bedziesz miał ten problem... |
to też sie sprawdza mam to u siebie |
_________________ Córcia JOA11
 |
|
|
|
 |
MATEUSZ

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Imię: mateusz
|
Wysłany: 25 Mar 2006, 08:00
|
|
|
radyjko mam JVC a teraz to juz wogóle nie odpala mi płyty mieli szuka i wyrzuca ją!!! |
_________________ Fiesta rok 1990 1.8 D sprzedany
VW T4 rok 1991 2.4 D
Seat Toledo 1994 1.8 B+LPG |
|
|
|
 |
Leon_SSJ

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Silnik: 1.6i/104KM
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 171 Skąd: Przasnysz
|
Wysłany: 25 Mar 2006, 09:25
|
|
|
ja mam dokladnie to samo z sony :? |
|
 |
jaco11

|
Wysłany: 25 Mar 2006, 09:53
|
|
|
panowie radyjko sony tez :lol: posiadam |
 |
|
|
|
 |
iRadek [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2006, 14:21
|
|
|
a ja mam pytanie/zagadke:
czy oryginalne radio/cd ustawowo nie czytaja nagrywanych plyt audio? czy tez to jakas fanaberia mojego modelu? |
|
|
|
 |
silvercar

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 26 Mar 2006, 11:04
|
|
|
Jeżeli jest to starszy model może się tak dziać. Jeżeli czyszczenie lasera nie pomaga, to powinna wymiana lasera. |
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
 |
jaco11

|
Wysłany: 26 Mar 2006, 21:37
|
|
|
silvercar napisał/a: | Jeżeli czyszczenie lasera nie pomaga, to powinna wymiana lasera. | tylko jeśli nigdy tego nie robiłeś to poproś kogoś o wymianę lasera |
 |
|
|
|
 |
iRadek [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Mar 2006, 20:44
|
|
|
ok.. dzieki Panowie. |
|
|
|
 |
artmaz [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Kwi 2006, 22:56
|
|
|
Panowie, miałem taki ciekawy przypadek ze swoim radyjkiem SONY, któregoś dnia włożyłem do niego płytę z piosenkami nagranymi w formacie mp3 by sprawdzić czy takowe odtwarza, radio zaczeło "mielić" tę płytkę by na końcu napisać ERROR. Po włorzeniu do niego zwykłej płyty, ku mojemu ździwieniu także zaczął ją mielić po czym ERROR. Nic nie pomagało wkładałem płyty orginalne i nagrane przeze mnie, ale żadnej nie chciał odtwarzać. Na radyjku postawiłem już "krzyżyk", pogodziłem się z faktem, że nie będę już w samochodzie słuchał płyt CD. Ale.......... zostawiłem kiedyś przez przypadek samochód w garażu z zapalonym światłem w kabinie co spowodowało całkowite rozładowanie akumulatora i jakież było moje ździwienie kiedy to po jego naładowaniu moje radyjko ożyło teraz hula aż "pachnie". Dlatego taka moja sugestia..............zanim wsadzicie do środka bagietkę z nasączoną i kapiącą spirytusem watą, sprubujcie wyjąć radyjko z samochodu i pozostawić go bez zasilania na ok 24 godz. - może pomoże !!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kratek

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 146 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 14 Kwi 2006, 14:11
|
|
|
Ja mialem zupelnie inny przypadek z radyjkiem Sony...nagrywalem plytki RW i co ciekawe radio nie czytało tych, ktore byly nagrane w audio a mp3 czytalo...bylo to bardzo zastanawiające - zeby nie powiedziec ze sie wkurzalem radio bylo 2 letnie - ale od pocztaku byly problemy z odczytem płyt. Jakos teraz nie mam przekonania do Sony - wymienilem je na pionka i jest oki Pozdrawiam |
_________________ ..:::Projekt Futura:::.
..:::Diesel TEAM:::...
..:::Fabka TDI:::.....
..::WIELKOPOLSKI SQUAD FKP::.. |
|
|
|
 |
|