Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:16 |
Wydajność alternatora |
Autor |
Wiadomość |
MATEUSZ

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: mateusz
|
Wysłany: 20 Lis 2005, 19:40 Wydajność alternatora
|
|
|
panowie elektrycy czy możecie mi podać jaka jest maksymalna wydajność alternatora?? czy:
alternatory różnią sie wydajnścią prądu?
dla danego modelu samochodu?
ile wat mogę podpiąć bod dany samochód
MK3 diesel i VWT4 diesel
czy moę podłączyć ? światła dalekosiężne +halogeny+ światła orginalne +światła do jazdy dziennej
czy moge podłączyś dalekosięzne wraz z długimi?? by razem sie zapalały?
czy światła kródkie w samochodzi świecą jak światła do jazdy dziennej? |
_________________ Fiesta rok 1990 1.8 D sprzedany
VW T4 rok 1991 2.4 D
Seat Toledo 1994 1.8 B+LPG |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 20 Lis 2005, 19:46 Re: Wydajność alternatora
|
|
|
MATEUSZ napisał/a: | panowie elektrycy czy możecie mi podać jaka jest maksymalna wydajność alternatora?? | 55A prz 15000 obrotów
MATEUSZ napisał/a: | alternatory różnią sie wydajnścią prądu? | Napewno ale w Mk3 wszystke są 55A
MATEUSZ napisał/a: | ile wat mogę podpiąć bod dany samochód | 55A x 12V = 660W
MATEUSZ napisał/a: | czy moę podłączyć ? światła dalekosiężne +halogeny+ światła orginalne +światła do jazdy dziennej | MOżesz tylko gdzie z prozdu taką choinke podepniesz?
MATEUSZ napisał/a: | czy moge podłączyś dalekosięzne wraz z długimi?? by razem sie zapalały? | Możesz i w zasadzie jest to jednyne legalne rozwiązanie
MATEUSZ napisał/a: | czy światła kródkie w samochodzi świecą jak światła do jazdy dziennej? | Nie, swoiatła do jazdy dziennej swieca mniej wiecej tak jak światło wsteczne... a jak swiecą swiatłą mijania pewnie wiesz,.,., |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
MATEUSZ

|
Wysłany: 20 Lis 2005, 19:50
|
|
|
ile wat mają ?
halogienowe
dalekosiężne
do jazdy dziennej |
VW T4 rok 1991 2.4 D
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 21 Lis 2005, 03:22
|
|
|
do jazdy dziennej 2x 21W zazwyczaj
Halgeny dalekosiężne (przepisowo) 2x55W
halgeny przeciwmgielne (przepisowo) 2x55W
sa tez zamienniki żarówek H3 (najczęściej stosowane w halogenach WESEM , HELLA ) o mocy 100 W ale odrazu mowie ze wiele kloszy po długiej jeździe matowieje a czasami topia sie obudowy i przewody . jeśli twoje światła mijania słabo świeca to :
maja złe połaczenia (zaśniedziałe skorodowane itp)
pada ci alternator albo akumulator i masz niskie napiecie na instalacji
zdycha ci przekaźnik albo główna wiazka doprowadzajaca prad do skrzynki bezpieczników
masz porysowane klosze lamp
masz brudne klosze lamp
masz zmatowiałe obłyśniki .
Szczerze mowiąc to słabe światła ma 125p na kulkach a fiesty juz od mk1 w góre były wyposażone w całkiem niezłe światła wiec nie rozumiem tego postu . ja mam dalekosiężne w samochodzie tylko dla tego ze często poruszam sie po drogach noca i na tych swiatłach mam mniejsza czujność . Swiatła dalekosiężne nie moga zapalać sie razem z długimi (jest to nie przepisowe) . Procedura jest taka ze po zapaleniu świateł dalekosiężnych powinny zgasnać światła mijania i zostać postojowe + dalekosiężne . Przeciwmgłowe zapla sie razem z mijania . |
|
|
|
 |
MATEUSZ

|
Wysłany: 21 Lis 2005, 10:01
|
|
|
tak wiem że fiesta ma dobre światła i nanie nie narzekam ona ma lepsze światła niż mój nowy nabytek VWT4 i do niego chce to podłączyć
a ja robię okolo 300km dziennie samochoden a w sezonie mojego handlu około500km dziennie i tylko noc
tzn świtła dalekosiężne palą się same i postojowe?
a myślałem że kródkie też sie palą |
VW T4 rok 1991 2.4 D
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 21 Lis 2005, 16:25
|
|
|
MATEUSZ napisał/a: | tzn świtła dalekosiężne palą się same i postojowe? a myślałem że kródkie też sie palą |
Swiatłą do jazdy dzienniej można właczyć po właczeniu swiateł postojowych, powinny samoczynnie zgasnąc po właczeniu swiateł mijania (znaczy te światał na raz się nie moga palić)
Swiatłą przecimgielne przednie wolno właczyć po właczniu swiateł pozycyjnych (przyczym swiatłąo przeciwmgłowe moze się swieciś samo lub ze swiatłąmi mijania)
Swiatał przeciwmgłowe tylnie mozna właczyć tylko po właczeniu swiateł mijania
Swiatła dalekośięzna można wlączyć dopiero po właczeniu swiateł mijania lub razem ze swiatłami drogowymi... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.