Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:14 |
Centralny zamek Forda |
Autor |
Wiadomość |
counterpart [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 21:49 Centralny zamek Forda
|
|
|
Witam.
W moim "Brum-Brumie" jest oryginalny centralny zamek forda (chyba) i mam przy kluczyku przycisk służący prawdopodobnie do otwierania drzwi. Niestety za cholerę nie chce działać pomimo wymiany baterii w kluczyku. Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Gdzie szukać usterki? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 21:57
|
|
|
w Fiestach mk3, o ile jest w niektórych centralny zamek, to napewno nie sterowany pilotem! Pojęcia niemam co to może byc! To napewno nie oryginał |
|
|
|
 |
counterpart [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 22:07
|
|
|
Wychodzi więc na to, że miałem zmieniane wszystkie zamki łącznie ze stacyjką(kluczykz pilotem pasuje do każdegozamka w moim aucie) ? Jakoś nie chce mi się wierzyć...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 22:33
|
|
|
mówisz "przycisk w kluczyku" a czy to nie jest przypadkiem lampka/światełko ja coś takiego mam w głównym kluczyku ...nie masz w tym plastkiku malutkiej żaróweczki lub miejsca na żarówke
...tak czy siak naprawde nie wierze w to zeby zrobili pilota do zamka centralnego w kluczyku i to w 91 roku |
|
 |
counterpart [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 23:27
|
|
|
Mam coś przypominającego lampkę lub raczej "nadajnik" (ponieważ wystaje z tego jakiś drucik) i znajduje się to właśnie w kluczyku. Skoro to jest lampka to jakie jest jej przeznaczenie? Służy jako mini lampka by znaleźć dziurę w zamku drzwi?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
odyniec

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 23:33
|
|
|
nie, to sluzy jako zastepstwo jak Ci sie zarowki z przodu spalą |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 23:59
|
|
|
counterpart napisał/a: | Służy jako mini lampka by znaleźć dziurę w zamku drzwi?
|
raczej w stacyjce
te druciki to pewnie pozostałość żarówki
najlepiej zapodaj jakąś fotke tego twojego tajemniczego kluczyka |
|
 |
sowa

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: joanna
Wiek: 41 Dołączyła: 09 Sie 2005 Posty: 2844 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 14 Paź 2005, 00:21
|
|
|
... moze poprzedni wlasciciel zrobil sobie brame na pilota ..... i teraz mu jeżdzi;D ... nie baw sie za czesto bo go okradna 8) poza tym zamki moga byc oryginal .. ale kluczyk niekoniecznie ... najlepiej zapytac tego co to stworzyl;) |
_________________ GALERIA ZE SPOTÓW TZ
siekierap
s'klarnia
 |
|
|
|
 |
edit [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Paź 2005, 18:39
|
|
|
no niestety - nie otworzysz sobie furki z kieszeni
To NA PEWENO jest lampka pdoswietlajaca, a jesli podwazasz jej sensownosc, to proponuje stanac w nocy, bez oswietlenia ... jestem pewien, ze pierwsza mysl, ktora sie pojawi to "kur..., gdzie ta pierd... dziurka" Niestety zamek nie jest w klamce i pojawia sie niebezpieczenstwo porysowania drzwi. Ja w swoim kluczyku mam to samo, ale zarowke przepalona - pozostaje macajewo - namacac i wlozyc
A propos zarowki - nie jest prawie osiagalna do kupienia! Jest to zaroweczka 1,5 V.
edit |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.