Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:19 |
Problem z elektryką w MK3 92 |
Autor |
Wiadomość |
wołek [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Lip 2005, 13:46 Problem z elektryką w MK3 92
|
|
|
Witam ! Posiadam fieste taką jak w temacie. W wyposażeniu mam centralny zamek. Z początku wszystko działało jak kupiłem 3 lata temu, ale nie dawno pojawiły się dwa problemy !!
1. Drzwi kierowcy nie chcą się zamknąć ( zatrzasnąć). Dopiero jak zamkne drzwi pasażera i wcisne od środka klamke w drzwiach od kierowcy i dopiero wtedy mogę zatrzasnąć i wszystko się zamyka :( Za każdym razem musze zamykać auto, żeby przymknąć drzwi
2. Drugi problem mam z tylną klapą. Również otwierana jest elektrycznie. I bardzo często się zacina. Dopiero jak pojade lekko do przodu wtedy się "odetnie" i moge spokojnie otworzyć tylny bagażnik.
Czym to jest spowodowane ?
Jak to usunąć ?
Czy te dwie usterki mają ze sobą coś wspólnego ? |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 21 Lip 2005, 14:07 Re: Problem z elektryką w MK3 92
|
|
|
wołek napisał/a: |
nie
1. Drzwi kierowcy nie chcą się zamknąć ( zatrzasnąć). Dopiero jak zamkne drzwi pasażera i wcisne od środka klamke w drzwiach od kierowcy i dopiero wtedy mogę zatrzasnąć i wszystko się zamyka :( Za każdym razem musze zamykać auto, żeby przymknąć drzwi
|
pewnie linka jest za długa.. w mechanizmie zamka ona ma taki bolec zaciśnięty - na lince właśnie. może to puściło? nie obejdzie się bez rozebrania z drzwi tapicerki
2. Drugi problem mam z tylną klapą. Również otwierana jest elektrycznie. I bardzo często się zacina. Dopiero jak pojade lekko do przodu wtedy się "odetnie" i moge spokojnie otworzyć tylny bagażnik.
|
papier ścierny i jedziesz po stykach u dołu pod klapą (miedziane łytki) i po tych bolcach samej klapy. tylko delikatnie! można też spróbować te sprężyny poprawić co wysuwają bolce, ale tego nie robiłem |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 21 Lip 2005, 15:18 Re: Problem z elektryką w MK3 92
|
|
|
szynszyl napisał/a: | wołek napisał/a: |
nie
|
pewnie linka jest za długa.. w mechanizmie zamka ona ma taki bolec zaciśnięty - na lince właśnie. może to puściło? nie obejdzie się bez rozebrania z drzwi tapicerki
|
papier ścierny i jedziesz po stykach u dołu pod klapą (miedziane łytki) i po tych bolcach samej klapy. tylko delikatnie! można też spróbować te sprężyny poprawić co wysuwają bolce, ale tego nie robiłem |
ewentualnie sprawdz silownik |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.