|
[MK7] radio Android - auto z USA - różnice w kokpi |
Autor |
Wiadomość |
strejla_u
Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
|
Wysłany: 23 Paź 2024, 15:38 [MK7] radio Android - auto z USA - różnice w kokpi
|
|
|
Cześć
Fiesta MK7 2015 rok z USA. Oryginalne radyjo najpierw zaczęło trzeszczeć, następnie przestało się włączać (Zaświeca się jedynie logo forda z napisem ford audio, nie pojawia się na ekranie tuner, menu, nic, jedynie ford audio, nawet godziny nie da się ustawić... :( ). Zapadła decyzja o wymianie radia na jakieś współczesne, typu tablet Android.
Na rynku jest tego sporo, w szczególności na alixpresach, ale i w lokalnych portalach idzie coś trafić.
Jednak z tego co widzę to wszystkie dostępne modele są dedykowane wersjom europejskim. A moja Fiesta jest z USA i jak się okazuje pomiędzy europejską a amerykańską wersją wnętrza są pewne różnice.
1) U mnie element sterujący/klawiatura radia zawiera lamkę poduszki powietrznej jaki integralną część panelu - w wersji europejskiej jest to oddzielny element.
2) Daszek nad ekranem u mnie jest dużo dłuższy, sięga pod czujnik nasłonecznienia, a w wersjach EU konczy się tuż za ekranem.
Miał ktoś podobny problem? Udało się wymienić radio?
 |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 24 Paź 2024, 12:12
|
|
|
Jak masz z USA to musisz szukać części z USA,,, różnice sa nie tylko wizualne,,, wiele elementów nie pasuje z Europy, dlatego imho wersja z USA się słabo opłaca, bo jest tania tylko w zakupie,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
strejla_u
Model: Ford Fiesta Mk7`15
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
|
Wysłany: 28 Paź 2024, 15:24
|
|
|
Akurat nie kierowałem się ceną przy zakupie, a automatyczną skrzynią. Ale faktycznie mając tę wiedzę o częściach i różnicach zastanowiłbym się obecnie dwa razy zanim podjąłbym decyzję o zakupie (może rozważyłbym poszukanie innego małego auta z automatem z europejskiej dystrubucji). Druga taka istotna sprawa która mnie obecnie zniechęca to "średniodziałający" FORScan...
Natomiast w sprawie radia, udało się znaleźć oryginalne radio (ten sam numer części) - jeśli po wymianie radio zadziała, to decyzję o zmianie na androida trzeba będzie odłożyć na jakiś czas, aż uda się znaleźć wersję pasującą do kokpitu USA. Nawet nie wiem jak zabrać się za szukanie pasującego radia. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|