Asysten utrzymania linii |
Autor |
Wiadomość |
LiSoQuan
Model: Ford Fiesta Mk8`18
Wersja: ST-Line
Silnik: 1.0EcoBoost/100KM
|
Wysłany: 10 Mar 2021, 15:49 Asysten utrzymania linii
|
|
|
Cześć
czy ktoś może powiedzieć jak działa asystent utrzymania linii w opcji "both" - włączone ostrzeżenie i wspomaganie kierownicy.
Niedawno uaktualniłem Synca i wydaje mi sie że ta opcja przestałą działać (jak b6ło przed aktualizacją) tzn. samochód sam wraca na drogę ale nie ma drgań na kierownicy.
Chyba że źle rozumiem tą opcje? |
|
|
|
 |
Mars
Wersja: Vignale
Silnik: 1.0EcoBoost/140KM
Imię: Marcin
Wiek: 50 Dołączył: 05 Kwi 2014 Posty: 279 Skąd: Spod Bydgoszczy
|
Wysłany: 22 Mar 2021, 13:27
|
|
|
Mam ustawione ostrzeganie i reagowanie. Wczoraj sprawdziłem i nadal jest drganie kierownicy, jak auto szybko leci na linię. |
_________________ HDK ZdZN A Rh"-". |
|
|
|
 |
lukaszooo
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 1 Kwi 2021, 19:14
|
|
|
Jeśli masz ustawione ostrzeżenie + pomoc to system naprowadza ale kierownicą nie drży. Jak przedstawisz na samo ostrzeżenie to będzie się trzęsła ale nie będzie na prowadząc. |
_________________ Tel. 511246350 |
|
|
|
 |
LiSoQuan
Wersja: ST-Line
|
Wysłany: 7 Kwi 2021, 11:17
|
|
|
lukaszooo napisał/a: | Jeśli masz ustawione ostrzeżenie + pomoc to system naprowadza ale kierownicą nie drży. Jak przedstawisz na samo ostrzeżenie to będzie się trzęsła ale nie będzie na prowadząc. |
A czym to sie różni od opcji tylko "pomoc" ? |
|
|
|
 |
Wojtek Wawa
Model: Ford Fiesta Mk8`17
Wersja: Titanium
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 7 Kwi 2021, 14:22
|
|
|
Dorzuce watpliwosci. Mam ustawione pomoc+ostrzezenie z intensywnoscia "wysoka" i jak najade na linie to mi kierownica wibruje + koryguje kurs.
Ale ten system dziala tak sobie (samo ostrzezenie ok, korekcja - czasem sie z nia musze mocowac, bo nie pozwala jechac idealna linia w zakrecie). |
_________________ Fiesta mk8 100KM Race Red
 |
|
|
|
 |
tantal
|
Wysłany: 17 Kwi 2021, 08:44
|
|
|
Wojtek Wawa napisał/a: | Dorzuce watpliwosci. Mam ustawione pomoc+ostrzezenie z intensywnoscia "wysoka" i jak najade na linie to mi kierownica wibruje + koryguje kurs.
Ale ten system dziala tak sobie (samo ostrzezenie ok, korekcja - czasem sie z nia musze mocowac, bo nie pozwala jechac idealna linia w zakrecie). |
Ustaw na średnią intensywność. Wibracja włącza się po przekroczeniu linii, a korekta działa mniej ofensywnie. |
|
|
|
 |
Tared
Model: Ford Fiesta Mk8`17
|
Wysłany: 22 Maj 2021, 11:55
|
|
|
Wojtek Wawa napisał/a: | Ale ten system dziala tak sobie | Dokładnie.
Robiąc próby to czasem w zakręt fajnie wchodził nie trzymając kierownicy, a innym razem (ta sama droga) leci prosto i nie zwraca uwagi, że to zakręt... Same wibracje działają ok i uaktywniają się jadąc po pasie i za nim |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.