|
Szarpie na zimnym silniku i gaśnie czasami |
Autor |
Wiadomość |
przemko12345
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: L
Silnik: 1.3/69KM
|
Wysłany: 26 Mar 2018, 09:40 Szarpie na zimnym silniku i gaśnie czasami
|
|
|
Witam
Znalazłem się tutaj u was na forum bo szukam odpowiedzi na mój problem z silnikiem ,
Ford Fiesta mk6 2002, 1.3 , 51 kw
130 tys km przebiegu
Objawy
- Zimny silnik przy przyśpieszaniu wydaję mi się że szarpie, jak puszcza gaz to też nie spada normalnie prędkość tylko szarpie lekko
- na biegu jałowym nie zawsze ale lubią skakać obroty a nawet zgasnąć silnik , wszystko na zimnym silniku i bardzo rzadko na ciepłym
Co zrobione :
- wymienione kable zapłonowe
- silnik krokowy 15 tys km temu
- świece, oleje filtry na bieżąco wymieniane
- czyszczona systematycznie przepustnica, brak lewego powietrza
Nie chciałbym sugerować ale czytałem trochę na necie, czy kończy się łańcuch rozrządu ? z góry dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
gruby907
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: Miłosz
|
Wysłany: 27 Mar 2018, 16:36
|
|
|
Obstawiam łańcuch rozrządu. W polsce przebieg to żaden wyznacznik |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
frankez
|
Wysłany: 27 Mar 2018, 18:13
|
|
|
gruby907 napisał/a: | Obstawiam łańcuch rozrządu. W polsce przebieg to żaden wyznacznik |
Co prawda to prawda z tym przebiegiem,
Wiem, że na forum było już dużo tematów na temat ceny , ale co sądzicie o koszcie 950 zł za sam zestaw łańcucha , robocizna około 500 zł.
a regulacja zaworów mogła by pomóc ? Lub po kombinowanie z czujnikiem przepustnicy ? chociaż błędów nie wywala czujnik żadnych , przepustnica przeczyszczona |
|
|
|
 |
gruby907
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: Miłosz
|
Wysłany: 28 Mar 2018, 19:23
|
|
|
A co to za multikonto Ciężko mi cokolwiek powiedzieć na temat cen, bo sam nie robiłem tego jeszcze Czujnik przepustnicy najlepiej pod komputerem sprawdzić jakie odczyty daje, zaworów nie wyregulujesz bo mamy hydrauliczną regulacje luzów. Ostatnia deska ratunku przed łańcuchem to cewka zapłonowa. U mnie grubo ponad rok temu ostatnio silnik szarpał, okazało sie, że jakiś majster kable ze szrotu wsadził. Po wyjęciu kabli każdy był inny, orginał Ford ale jakby z innych modeli czy coś w tym stylu Po wymianie troche sie poprawiło, ale po zdjęciu cewki okazało się, że pękła Cewka i kable mam Bremi, jestem bardzo zadowolony. Koszt też przyzwoity. Także zanim jeszcze sie rozpędzisz z rozrządem sprawdź cewke. |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
przemko12345
Wersja: L
|
Wysłany: 29 Mar 2018, 10:08
|
|
|
gruby907 napisał/a: | A co to za multikonto Ciężko mi cokolwiek powiedzieć na temat cen, bo sam nie robiłem tego jeszcze Czujnik przepustnicy najlepiej pod komputerem sprawdzić jakie odczyty daje, zaworów nie wyregulujesz bo mamy hydrauliczną regulacje luzów. Ostatnia deska ratunku przed łańcuchem to cewka zapłonowa. U mnie grubo ponad rok temu ostatnio silnik szarpał, okazało sie, że jakiś majster kable ze szrotu wsadził. Po wyjęciu kabli każdy był inny, orginał Ford ale jakby z innych modeli czy coś w tym stylu Po wymianie troche sie poprawiło, ale po zdjęciu cewki okazało się, że pękła Cewka i kable mam Bremi, jestem bardzo zadowolony. Koszt też przyzwoity. Także zanim jeszcze sie rozpędzisz z rozrządem sprawdź cewke. |
No tak koszt cewki 60 zł i to nowej , może nie najlepszej firmy ale do sprawdzenia w sam raz.
9 Kwietnia mam mechanika umówionego, Bardzo dobre opinię, rozmawiałem z nim, powiedział że podejmie się naprawy, zobaczymy , inni mechanicy nic nie mogli znaleźć , a dziś znów trochę deszczu, podjeżdżam do skrzyżowania , przepuszczam auta i w miedzy czasie falowanie obrotów , dodałem gazu, nadal falował aż zgasło auto , odpaliłem i pojechałem :/ |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|