|
[MK5] Gniazdo zapalniczki |
Autor |
Wiadomość |
mikrus
Model: Ford Fiesta Mk5`02
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 30 Gru 2017, 01:10 [MK5] Gniazdo zapalniczki
|
|
|
Jak zdemontować gniazdo zapalniczki w mk5 z 2002. Mam taką fajną książkę - sam naprawiam - ale mojego modelu tam nie ma. Szukałem w necie ale jeżeli są książki z tej serii to na okładce jest mk6 więc domniemuję że nie wątpię iż raczej tam instrukcji demontażu nie uświadczę. Może mnie ktoś zatem oświecić co i jak należy zrobić. Kolejna rzecz to czy w mk5 gniazdo zapalniczki jest podświetlane i czy należy szukać konkretnego modelu czy może być jakieś z alledrogo - oczywiście pasujące do samochodów marki ford? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 10 Sty 2018, 22:02
|
|
|
1) najlepiej wyciągnąć panel i wypchnąć je od środka po uprzednim przekręceniu
2) w standardzie nie jest, trzeba kupić/dorwać specjalną część, ew. przerobić model z (np.) Mondeo |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
mikrus
Model: Ford Fiesta Mk5`02
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 10 Sty 2018, 22:49
|
|
|
Już poradziłem sobie. Wystarczy wyjąc radio, odkręcić 2 śruby i po sprawie
Myślałem tylko że w 2002 to już gniazdo zapalniczki było podświetlane. Niestety u mnie nie jest ale gniazdo wymienione. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|