|
Fiesta 1.3 - Na co zwrócić uwagę? |
Autor |
Wiadomość |
rwc88438
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 10 Lut 2017, 20:08 Fiesta 1.3 - Na co zwrócić uwagę?
|
|
|
Witajcie!
Szukam nowego auta, głównie na dojazdy do pracy +/- 5-10km. W okolicy rzuciła mi się w oczy Fiesta MK6 1.3. Byłem na oględzinach, auto miało jakieś ślady użytkowania. Po wymianie sprzęgła, oleju. Nie wydawałoby się, żeby silnik wydawał jakieś niepokojące dźwięki. Jednak, na autocentrum na posiada zbyt wielu opinii (1.3 58KM). Należy obawiać się tego silnika? Jedyne co było niepokojące to rdza od spodu drzwi, można sobie z tym jakoś poradzić? Do radia brakowało kodu, można jakoś go złamać?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gruby907
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/70KM
Imię: Miłosz
|
Wysłany: 11 Lut 2017, 15:08
|
|
|
szukaj może lepiej 70koni. Więcej tego w Polsce jest. Więcej mocy, mało awaryjny silnik. Mój ma 170 nalatane i śmiga pięknie. Raczej do silnika zastrzeżeń nie mam jeśli nie oczekuje mocy jak od dwulitrowej turbo-benzyny. Zwracaj uwage na stan zawieszenia, blache, lakier, rudą i to w sumie tyle. |
|
|
|
 |
blackdriver
Wersja: Basic
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 13 Mar 2017, 09:40
|
|
|
Zrobienie 70 koni z 58 to żaden problem, wszystko jest opisane tutaj
http://www.fiestaklubpols...ic.php?p=782207
dlatego uważam że jeśli egzemparz który znalazłeś jest godny uwagi to śmiało możesz brać mimo niewielkiej mocy
Moja dziewczyna niecały rok temu kupiła właśnie taka fieste i jest bardzo zadowolona, a po tym jak pogrzebałem przy tej przepustnicy to nie jedno lepsze auto odstawia na światłach |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|